Cautare
, Contributor

CORONAVIRUS |
|

Studiu: Pastele de dinți ce conțin zinc sau staniu neutralizează în proporție de 99.9% virusul SARS CoV-2

Pastele de dinți cu zinc sau staniu și apele de gură cu formule ce conțin clorură de cetilpiridiniu (CPC) neutralizează în proporție de 99.9% virusul care cauzează COVID-19.
shutterstock_1114669124

Sunt concluziile rezultatelor de laborator realizate de Colgate. Potrivit reprezentanților companiei, acestea arată că unele paste de dinți și ape de gură pot ajuta în reducerea răspândirii SARS-CoV-2, virusul care cauzează COVID-19, prin reducerea temporară a cantității de virus din cavitatea orală.

Studiile realizate în luna octombrie, în parteneriat cu Institutul de Cercetare în Sănătate Publică și Laboratoarele pentru Biosiguranță Regională ale universității medicale Rutgers New Jersey Medical School (NJMS), au demonstrat că pastele de dinți Colgate Total și Meridol au neutralizat 99.9% din virus, după 2 minute de contact. Asta în timp ce apele de gură Colgate Plax și Colgate Total au fost la fel de eficiente după 30 de secunde.

„Suntem în stadii incipiente ale investigațiilor noastre clinice, dar rezultatele preliminare clinice și de laborator sunt foarte promițătoare.”, spune Dr. Maria Ryan, liderul programelor clinice de la Colgate. „În timp ce periajul dinților și clătirea cu apă de gură nu reprezintă un tratament sau o modalitate de protecție totală a individului împotriva infecției, ele pot ajuta la scăderea riscului de transmitere și la încetinirea răspândirii virusului, suplimentând astfel beneficiile pe care le dobândim prin purtarea măștii, prin distanțarea socială și prin spălatul pe mâini frecvent”, completează aceasta.

În acest moment se află în desfășurare și alte studii clinice sprijinite de Colgate la Rutgers, la Institutul Albert Einstein din Sao Paulo, Brazilia, și la Facultatea de Stomatologie Adams a Universității Chapel Hill, Carolina de Nord, cu aproximativ 260 de persoane infectate cu COVID-19 care participă la aceste studii.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii