FacebookTwitterLinkedIn

De asemenea, doar 19% dintre părinți afirmă că îi au pe cei mici în listele de prieteni sau că îi urmăresc pe rețelele sociale și doar 39% monitorizează activitățile online ale celor mici. 38% dintre părinți au discutat cu copiii despre amenințările din mediul virtual, procent care poate reflecta o lipsă de încredere și înțelegere, mai arată studiul citat.

Doar 19% dintre părinți afirmă că îi au pe cei mici în listele de prieteni sau că îi urmăresc pe rețelele sociale și doar 39% monitorizează activitățile online ale celor mici. 38% dintre părinți au discutat cu copiii despre amenințările din mediul virtual, procent care poate reflecta o lipsă de încredere și înțelegere.

Cei mici sunt reticenți în a mărturisi că sunt victime ale agresiunilor online: 25% dintre părinții ai căror copii au fost agresați în mediul virtual spun că au aflat acest lucru după mult timp. Datele sunt îngrijorătoare deoarece abuzul în mediul virtual se poate extinde rapid și în viața reală, după cum au descoperit 26% dintre părinții afectați, susțin specialiștii Kaspersky Lab.

Impactul emoțional pe termen lung poate fi semnificativ, iar părinții trebuie să fie informați pentru a face demersurile necesare ca să oprească cyberbullying-ul. Studiul Kaspersky Lab arată că 44% dintre părinții care au aflat că cei mici sunt agresați au intervenit – în timp ce peste jumătate dintre părinți nu au luat măsuri.

Printre măsurile pe care le pot adopta părinții a proteja copiii împotriva acțiunilor de hărțuire virtuală se numără realizarea unor setări de confindențialitate.

Setările de confidențialitate din rețelele sociale permit adulților să îi ajute pe cei mici să controleze care sunt utilizatorii care le pot urmări postările sau trimite mesaje private. Setările de control parental integrate în aplicații și în soluțiile de securitate asigură protecție și un plus de liniște.

De asemenea, este important ca părinții să comunice cu copiii lor și să le explice importanța protejării informațiilor confidențiale precum adresa, numărul de telefon, școala sau numărul cardului de credit. În plus, copiii trebuie să înțeleagă că este important să stabilească ce conținut distribuie căror utilizatori și unde pot cere ajutorul în cazul în care sunt agresați sau hărțuiți.