FacebookTwitterLinkedIn

Majoritatea consumatorilor români (57%) preferă să le cumpere din lanțurile mari de magazine.

Datele Reveal Marketing Research arată că, aproape jumătate dintre români (49%) cumpără lapte de la supermarket/hypermarket, iar 30% îl achiziționează mai degrabă de la piață. Produsul evitat în cea mai mare măsură de către respondenți din această categorie de produse agroalimentare este margarina – 30% dintre ei au declarat că nu mănâncă niciodată acest produs.

Când vine vorba de categoriile de produse preferate de români, pe primul loc se află laptele – consumat zilnic de o treime din români (33%). Alte produse lactate incluse de consumatori în alimentația lor zilnică sunt: iaurtul sau produsele de tip sana/chefir/lapte bătut (menționate de 21%), untul (menționat de 20%) și brânza telemea (amintită de 18%).

Studiul Reveal Marketing Research și-a propus să investigheze și schimbările aduse de pandemie în ceea ce privește criteriile de alegere a produselor lactate. Iar, din acest punct de vedere, pentru 60% dintre consumatorii români noul context nu a adus schimbări în comportamentele lor de achiziție.

Aceștia susțin că, în continuare cumpără aceleași produse lactate ca înainte de izbucnirea pandemiei. Restul de 40% declară că au avut loc niște schimbări, în sensul în care, pe lângă produsele pe care le cumpărau și înainte, adaugă în coșul de cumpărături și produse pe care le consideră mai sănătoase.

Conform statisticii, în medie, 16% dintre români consumă zilnic sau aproape zilnic lactate, 19% dintre aceștia spun că au în medie un consum de lactate de 2-3 ori pe săptămână, în timp ce 6% dintre respondenți susțin că nu consumă niciodată astfel de produse agroalimentare.