Cautare
, Contributor

Servicii Financiare & Imobiliare & Auto

Travel |
|

Studiu Nordis Group: 64% dintre români preferă litoralul românesc

Nordis Group a realizat un studiu despre preferințele românilor în privința vacanțelor de lux. Astfel, 64% dintre respondenți (dintr-o bază de peste 1000 de persoane) au spus că preferă litoralul românesc.
 aboneaza-te
Litoral românesc

Cel mai mare interes a fost înregistrat în rândul familiilor (78%) și tinerilor care nu sunt în prezent într-o relație (92%). Totodată, studiul relevă și că femeile sunt în pondere majoritară (71%) când vine vorba de alegerea litoralului din România pentru vacanțele de vară.

Anul 2020 a venit cu o serie de particularități care au dus la schimbarea obiceiurilor și a tendințelor pentru vacanțe în rândul românilor. Studiul arată că românii sunt interesați să cheltuie mai mult pentru ieșiri în oraș, hobby-uri și vacanțe. În primele două luni de vară, reiese punctual o creștere a călătoriilor de la 6% în luna iunie la 11% în luna iulie. Respondenții consideră că vacanțele sunt necesare în dezvoltarea lor personală și le oferă oportunitatea de a experimenta lucruri noi. De asemenea, și pentru luna august se preconizează o creștere procentuală în sfera vacanțelor.

Cât ar plăti românii pentru o vacanță de două zile pe litoral

Pentru un sejur de 5***** pe litoralul românesc, în Mamaia, pentru două persoane timp de două zile, 55% dintre respondenți au afirmat că ar aloca 300 de euro. Alți 24% dintre aceștia susțin că ar aloca 500 de euro, în timp ce 6% spun că bugetul ar fi de 800 de euro.

La nivel declarativ, 17% dintre respondenți au spus că sunt interesați de achiziția unei locuințe de vacanță în următorul an. Dintre aceștia, 65% sunt dispuși să aloce un buget între 50.000 – 75.000 de euro, în timp ce 30% ar plăti între 75.000 – 100.000 de euro.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii