Cautare
, Contributor

Analize |
|

Studiu: Munca remote, insomniile și sedentarismul – principalele cauze ale declanșării depresiei la angajați

Ultimele 12 luni pandemice au schimbat dramatic stilul de viața al multor români.
Mature,And,Tired,Businesswoman,Working,On,Computer,Until,Night.,Portrait

Conform unui studiu realizat de Mercer Marsh Benefits, în perioada decembrie 2020 – martie 2021, mulți angajați au recunoscut că munca remote, lipsa odihnei, dar și mișcarea insuficientă au constituit principalele cauze care le-au indus stări de anxietate și chiar depresie.

Sondajul arată că 6 din 10 femei au recunoscut că s-au simțit mai stresate în această perioadă. Același lucru l-au resimțit și 45% din bărbații care au participat la sondaj, informează reprezentanții Mercer Marsh Benefits.

Potrivit acestora, procentul angajaților care nu fac deloc mișcare a crescut cu 4%, în ultimul an, ceea ce înseamnă că mai mult de o treime dintre femei și 23% dintre bărbați duc o viață sedentară.

Totodată, rezultatele studiului mai relevă faptul că locul în care angajații își desfășoară activitatea influențează gradul de odihnă pe care aceștia îl resimt. Cei care lucrează exclusiv de acasă dorm cel mai mult, dar doar jumătate din aceștia se simt odihniți.

În timp ce doar 44,4% din angajații care merg la birou dorm 7-9 ore pe noapte, dar peste 57% spun că sunt odihniți, iar pentru cei care lucrează în regim mixt, procentele sunt egale, arată datele sondajului.

La studiul Mercer Marsh Benefits au participat 2.000 de angajați din 8 industrii.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii