Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

HR |
|

Studiu: Munca la distanţă va continua în următorii doi-trei ani

Munca la distanţă a devenit o normalitate pentru 80% dintre companiile globale, în contextul pandemiei, arată cel mai recent studiu PwC.  
working remote

Studiul companiei de consultanţă PwC a fost realizat pe un eşantion de 300 de organizaţii la nivel global, informează Agerpres.

Munca remote a fost introdusă în ultimele luni în numeroase domenii de activitate, ca urmare a restricţiilor sanitare, de distanţare socială şi de circulaţie, și a devenit o certitudine adoptată de angajaţi şi de angajatori.

Lucrul la distanță este o normalitate pentru majoritatea organizaţiilor globale, iar acest trend va continua şi în următorii doi-trei ani, consideră Wizrom Software, unul dintre cei mai importanţi dezvoltatori şi integratori de software de business din România.

Pandemia a forțat digitalizarea operațiunilor

“Vechiul normal nu mai există şi nu va mai exista în următorii doi-trei ani. Cu cât companiile şi managerii înţeleg mai bine acest aspect, cu atât mai repede vom reuşi să ne asumăm şi să ne obişnuim cu noua normalitate. Pandemia a schimbat numeroase lucruri, la nivel mondial, începând cu modalitatea de lucru, obiceiurile de consum, nivelul de trai, a stimulat creativitatea în numeroase domenii şi a generat transformări rapide în industrii în care operaţiunile nu se puteau opri. Trebuie să fim conştienţi de toate aceste lucruri şi să percepem noua realitate ca fiind viitorul nostru din următorii ani”, a afirmat Anca Cîrstoiu, Division Manager Small & Medium Business în cadrul Wizrom Software.

Multe companii au fost forţate, în ultimele luni ale anului, să adopte digitalizarea operaţiunilor, pentru a-şi putea continua activitatea.

Potrivit PwC, peste 50% dintre companiile participante la sondajul global au creat şi implementat, în tot acest timp, o politică de work from home. Și restul anticipează că au în plan să introducă această politică de lucru până la sfârşitul acestui an sau au de gând să o îmbunătăţească.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii