FacebookTwitterLinkedIn

Kinder, Danone și Nestle sunt mărcile cel mai puternic percepute ca branduri destinate copiilor. Topul Notorietății ca mărci pentru copii este completat, în ordine, de Tedi, Milka, Dorna, Napolact, Barni, Tymbark și Hochland.

„De 8 ani ne preocupăm de sănătatea familiilor și avem mare grijă la tot ceea ce promovăm pe radio și prin acțiunile noastre. (…)Cercetarea realizată împreună cu Open-I Research este un mijloc de validare și calibrare, dar și o responsabilitate față de ceea ce promovăm în rândul target-ului nostru”, declară  Nadia Tătaru, director general ITSY BITSY.

Forbes Kids: Povestea Radio Itsy Bitsy

Napolact este considerat de către părinți cel mai sănătos brand pentru copiii lor. În Topul mărcilor sănătoase, Napolact este urmat de Zuzu, Dorna, Milli și Santal. Dacă Kinder, Danone și Nestle sunt categoric percepute de părinți ca brand-uri pentru copii, aceștia nu le consideră și cea mai sănătoasă alegere pentru cei mici. Kinder nu se clasează în top 10 mărci sănătoase, iar Nestle și Danone ocupă locurile opt, respectiv nouă în clasament.De asemenea, dacă Tedi și Tymbark se clasează în top-ul notorietății pe locurile 4, respectiv 9, în clasamentul mărcilor sănătoase băuturile răcoritoare sunt reprezentate doar de Santal.

“Conflictul dintre alegerile alimentare ale părinţilor pentru copiii lor şi dorinţele copiilor, major influenţate de comunicare şi de forma în care li se vinde produsul,  este o provocare semnificativăîn marketing-ul produselor pentru copii. (…) Trend-ul internaţional de “Healthy food” devine deja relevant şi pentru părinţii români, iar ei vor fi din ce în ce mai activi în a căuta şi oferi alternative sănătoase copiilor”, spuneAdina Nica, managing director Open-I Research

Situația se schimbă dacă îi întrebi pe părinți ce mărci preferă copiii lor. Coca-Cola se clasează pe locul 1, mărcile de lactate și iaurturi lipsesc, apar însă mezelurile. Kinder, Milka, Barni, Hochland, Tedi, Prigat, Santal, Nesquick și Cristim completează în ordine top 10. Șapte dintre acestea nu se regăsesc în topul mărcilor percepute de către părinți ca sănătoase pentru copiii lor.