Cautare
, Contributor

Travel |
|

Studiu: Majoritatea românilor își plătesc călătoriile cu cardul

Majoritatea românilor preferă să folosească plata online pentru a-și achita călătoriile (99%) și apelează la mobile pentru a realiza căutări și rezervări, 16% preferând această metodă pentru rezervări și 17% pentru căutări, arată datele Tripsta.

Potrivit acelorași date, pe plan internațional, rușii folosesc mobilele cel mai mult pentru rezervări (19%) și căutări (32%), în timp ce polonezii le folosesc mai puțin pentru rezervări (8%) și mai mult pentru căutări (21%).

În ceea ce-I privește strict pe călătorii români, aceștia folosesc în principal cardul atunci când plătesc pentru călătorii de pe desktop (98%), mobil (99%) sau iOS (93%), în timp ce un număr limitat de călători români folosesc și depozitul bancar ca metodă de plată (desktop – 2%, mobil – 1% și iOS – 3%).

Citește și povestea Tripsta

Potrivit datelor Tripsta, cea mai scumpă rezervare de pe mobil făcută de un călător român a fost pe ruta București – Washington și  costat 871€, în timp ce biletul cel mai scum achiziționat via iOS a fost pentru un zbor Iași – Ljubljana, la prețul de 529€. Pe de altă parte, conform acelorași date, cea mai scumpă călătorie achiziționată de pe desktop a fost de la București la Kinshasa (Congo), la prețul de 4.123€.

Cele mai ieftine călătorii rezervate de români au costat între 18 – 33€. De pe mobil, cel mai ieftin zbor a fost pe ruta Bodrum – Istanbul (Turcia) pentru 33€, în timp ce un zbor Londra (UK) – Dublin (Irlanda) a fost cel mai ieftin achiziționat de pe iOS, pentru 18€. În același timp, atunci când vine vorba de zboruri rezervate de pe computere staționare, cel mai ieftin zbor a fost pe ruta București – Milano și a costat 19€.   

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii