FacebookTwitterLinkedIn

Aceasta este concluzia noului raport “Women in Tech”, realizat de Kaspersky, citat de Agerpres.

Aproape o treime dintre femeile care lucrează în industria tehnologică preferă să lucreze de acasă decât de la birou, conform cercetării, intitulată “Where are we now? Understanding the evolution of women in technology“.

Astfel, până la 33% au spus că au mai multă autonomie atunci când nu lucrează într-un birou.

Însă, mai multe informaţii din acest raport evidenţiază faptul că posibilitatea alegerii sistemului de muncă la distanţă pentru femeile din domeniul tehnologiei nu este chiar egal cu progresul social în această dinamică de “lucru de acasă”. 

Întrebate despre sarcinile de zi cu zi care afectează productivitatea sau progresul muncii, 60% dintre persoanele chestionate au spus că au făcut majoritatea activităţilor ce ţin de curăţenia în casă (comparativ cu 47% dintre bărbaţi), 63% au fost responsabile de şcoala la domiciliu (vs 52% dintre bărbaţi) şi 54% au fost nevoite să-şi modifice programul de lucru mai mult decât partenerul de sex masculin, pentru a avea grijă de familie.

Potrivit raportului de specialitate, patru din zece femei (41%), comparativ cu 34% dintre bărbaţi, consideră că un mediu de lucru egal ar fi cel mai bun pentru progresul în carieră, iar 46% sunt de părere că munca la distanţă este o modalitate optimă de a atinge această egalitate.

Sondajul a fost realizat online şi a avut 13.000 de respondenţi din 19 ţări.