Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

SportsMoney |
|

Studiu Ipsos: Românii interesați de EURO 2020 consideră că Germania va câștiga trofeul

Studiului Ipsos, realizat în România la jumătatea lunii iunie, arată că, dintre românii interesați de EURO 2020, circa 29% creditează echipa Germaniei cu cele mai mari șanse la câștigarea titlului de campioană a Europei. Pe podium își mai fac loc Franța (22%) și Italia (12%). Franța tinde să fie preferată într-o mai mare măsură de bărbați (27%) decât de femei (16%).
Infografic Ipsos_EURO 2020

Finala va fi jucată, în opinia microbiștilor, de Germania (46%) și Franța (36%). Italia (27%) și Anglia (18%) sunt creditate cu mai puține șanse.

Doar 1% au considerat că țări precum Croația sau Suedia au vreo șansă la finală. Dacă părerile bărbaților și femeilor nu diferă în ceea ce privește participarea Germaniei sau Franței la finală, bărbații tind să fie mai favorabili Italiei în comparație cu femeile. De asemenea, Italia este preferata celor din orașele mari, iar Anglia – a locuitorilor din București și Ilfov.

O treime dintre români (28%) s-au declarat complet neinteresați de Campionatul European de fotbal și nu au oferit niciun pronostic.

Studiul a fost realizat online între 15-17 iunie 2020 pe un eșantion național reprezentativ de 606 respondenți. Marja de eroare: 3.98%.

Un studiu similar realizat de Ipsos între 11-12 iunie arăta că francezii cred, în proporție de 66%, ca Franța va fi campioană europeană. Pronosticul populației franceze plasa pe locul al doilea, la mare distanță, Germania (8%) și Portugalia (6%).

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii