FacebookTwitterLinkedIn

Conform unui studiu realizat de reprezentanții Bookingham, împreună cu specialiștii SRD Media, pandemia de coronavirus a declanșat un interes masiv pentru sport și fitness, căutările în acest domeniu crescând cu 65% în 2020 față de 2019.

 Statisticile demonstrează că un număr de 235.000 de români au fost interesați de fitness în luna aprilie 2020, față de 70.520 în aprilie 2019.

Spre deosebire de aprilie 2019, cu 232% mai mulți oameni au fost interesați de sport în aprilie 2020, conform căutărilor de pe Google. Dacă în luna februarie a aceluiași an au fost înregistrați 106.240 de oameni care au accesat cuvinte sau informații fitness-related, două luni mai târziu, numărul acestora a crescut, ajungând la 234.139.

„Acest boom spune multe despre stilul de viață al românilor. Este clar că activitatea sălilor de sport a fost suspendată, mai apoi restricțiile i-au împiedicat să petreacă timp cu prietenii sau în vizită la cei dragi, iar restaurantele și terasele au fost închise, astfel încât livrarea la domiciliu a fost singura opțiune. Nu în ultimul rând, work from the office a devenit work from home, în special în timpul lunilor de lockdown. Așadar, lumea a încercat să fie activă pe cât posibil – fie pentru a se menține în formă, fie pentru a dezvolta un sistem imunitar puternic pentru a ține piept virușilor, fie numai pentru sănătatea psihică și pentru a se deconecta de la task-urile zilnice”, au explicat reprezentanții Bookingham într-un comunicat de presă.

Românii au căutat echipamente pentru sport, dar și accesorii care să le permită activități variate: stepper emag, mănuși sală, greutăți fitness, brățară fitbit, garmin vivomove hr, minge fitness sau centură electrostimulare. Dintre acestea, cel mai mare număr de căutări a fost înregistrat pentru benzi elastice fitness: 8.100 de români au fost interesați de aceste echipamente numai în luna martie 2020, înregistrând o creștere totală de 2.431% față de anul 2019.

O creștere semnificativă s-a remarcat și în ceea ce privește aparatura necesară efectuării diferitelor exerciții. Dacă în aprilie 2019, numai 2.400 de români au căutat aparatură fitness, în aceeași lună a anului 2020, interesul lor în această direcție a crescut cu 517%. Aparatele pentru abdomene și bicicletele fitness au înregistrat 5.400, respectiv 2.900 de căutări în luna aprilie 2020.

Totuși au existat soluții și pentru cei care nu au vrut să investească într-un aparat fitness nou, astfel încât cu 436% mai mulți oameni au vrut să cumpere aparate fitness second hand.