Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Studiu INS: Majoritatea managerilor estimează o scădere accentuată a activităţii în toate sectoarele economiei

Majoritatea managerilor estimează o scădere accentuată a activităţii în toate sectoarele economiei, în perioada aprilie-iunie, în paralel cu scădere a numărului de salariaţi şi o creştere a preţurilor în comerţul cu amănuntul, arată sondajul conjunctural realizat de INS.
 aboneaza-te
coronavirus romania

În cadrul anchetei de conjunctură din luna aprilie 2020, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni, o scădere accentuată a volumului producţiei (sold conjunctural -70%).

Cele mai însemnate scăderi sunt aşteptate la fabricarea produselor de cocserie şi a produselor obţinute din prelucrarea ţiţeiului (sold conjunctural -97%) şi fabricarea autovehiculelor de transport rutier, a remorcilor şi semiremorcilor (sold conjunctural -91%), informează Mediafax.

Referitor la numărul de salariaţi, managerii estimează scădere, soldul conjunctural fiind de -40% pe total industrie prelucrătoare.

Pentru preţurile produselor industriale se prognozează relativă stabilitate în următoarele trei luni. În construcţii, managerii văd o scădere accentuată a volumului producţiei şi a numărului de salariaţi. În acelaşi timp, preţurile din acest domeniu se vor reduce uşor.

În sectorul comerţ cu amănuntul, în următoarele trei luni este prognozată o diminuare accentuată a activităţii, iar volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va fi de asemenea mai mic.

Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni scădere a numărului de salariaţi şi creşterea preţurilor de vânzare cu amănuntul.

Cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaşte scădere accentuată până în iunie (sold conjunctural -62%). Cele mai mari scăderi se vor înregistra în activităţile de creaţie şi interpretare artistică (sold conjunctural –100%), urmate de activităţile hotelurilor şi a altor facilităţi de cazare (sold conjunctural –99%), de activităţile agenţiilor turistice şi ale tur- operatorilor (sold conjunctural –97%) şi de activităţile sportive, recreative şi distractive (sold conjunctural –96%).

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii