Cautare
, Contributor

Bunuri de consum |
|

Studiu IKEA: Care sunt obiceiurile bucureștenilor în bucătărie

Odată cu lansarea catalogului pentru anul 2016, a fost lansat și un nou studiu IKEA Group, Life at Home Report. 1.009 bucureșteni au răspuns la chestionarul IKEA.
Photographer Mats Ekdahl

A doua ediție a studiului Life at Home Report cercetează modul în care locuitorii din București gătesc, servesc și își depozitează mâncarea. Datele au fost obținute printr-un chestionar online, la care au răspuns peste 1.000 de persoane cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani.

În urma acestei analize a reieșit că 74% dintre bucureșteni sunt curioși să testeze noi feluri de mâncare, 79% au încredere în abilitățile gastronomice, însă doar 22% din cei chestionați gătesc acasă în timpul săptămânii, iar mai mult de jumătate, adică 58%, spun că timpul este principalul motiv pentru care ajung să renunțe la gătit. După realizarea acestui studiu s-a mai constatat că 7 din 10 bucureșteni folosesc telefoane mobile sau tablete în timpul mesei, dar 52% nu se simt bine atunci când altcineva folosește telefonul la masă.

S-a mai constatat că un rol important în bucătărie îl joacă cei mici. 1 din 2 părinți crede că este important să implice copiii în activitățile din bucătărie, în timp ce pentru 43% din părinții bucureșteni care au participat la realizarea studiului, copiii au un rol esențial în alegerea felurilor de mâncare. O ultimă constatare care a reieșit în urma analizei este că 75% din bucureșteni se bucură atunci când gătesc alături de familie și prieteni, însă doar 22% își gătesc mesele împreună.

La acest chestionar au mai participat 8.500 locuitori din 11 capitale ale lumii.

CITEȘTE MAI MULTE DESPRE NOUL CATALOG IKEA 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii