Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Industrie |
|

Studiu Honeywell: Românii nu conștientizează pericolul intoxicării cu monoxid de carbon

Dintre românii care folosesc un dispozitiv pe bază de combustibil organic (gaze naturale, lemn sau cărbune), 70% nu conștientizează riscul intoxicării cu monoxid de carbon (CO), conform unui studiu realizat de Honeywell, cu peste 1.000 de proprietari de locuințe.
CO

Monoxidul de carbon este un gaz incolor, insipid și inodor, emis atunci când un combustibil organic nu arde complet și poate afecta grav oamenii sau poate ucide atunci când nu este detectat. O cauză comună a intoxicațiilor cu monoxid de carbon este neverificarea la timp sau instalarea necorespunzătoare a aparatelor de uz casnic cu combustibili fosili.

Cu privire la acest subiect, 34% dintre respondenți consideră că o bună aerisire este suficientă pentru siguranța locuinței, conform studiului menționat, iar 15% cred că pot simți mirosul de gaz, deci nu ar trebui să ia nicio măsură pentru combaterea intoxicării cu CO. De asemenea, 19% dintre cei intervievați cred că alarmele de fum instalate în case sunt suficiente pentru detectarea monoxidului de carbon, deși majoritatea nu au această capacitate.

Studiu Honeywell: Cum reacţionează românii în cazul unui incendiu

„Oamenii ar trebui să inspecteze periodic și să curețe sistemele de încălzire din locuință, dar și să urmeze întotdeauna instrucțiunile producătorilor privind instalarea și operarea dispozitivelor lor. În plus, plasarea de alarme de monoxid de carbon în locuințe asigură avertizarea atunci când apare o acumulare de gaz, cu mult înainte ca emisia să ajungă la un nivel periculos”, spune Gelu Olteanu, Sales Leader Honeywell pentru divizia Environmental and Energy Solution.

Pentru prevenirea intoxicațiilor cu monoxid de carbon, Honeywell a realizat la nivel european campania „Case Ocrotite”, ce are ca scop creșterea gradului de conștientizare a posibilelor surse de CO, dar și a amenințărilor aduse de acest gaz.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii