FacebookTwitterLinkedIn

Conform unui studiu realizat de către Kaspersky, cele mai dese tentative de phishing au ca ţintă însă, Facebook-ul. Pe locul doi în acest clasament se află WhatsApp-ul, urmat de Amazon, serviciile Apple şi serviciile Google, dar și Netflix, informează Monitorul Apărării și Securității.

„În contextul de astăzi, mai ales în contextul work from home, astfel de atacuri sunt împărţite în două categorii mari, unele sunt cele îndreptate special către organizaţii, în care victimele primesc un link prin care li se recomandă să acceseze o resursă din organizaţie, să se autentifice la VPN, să acceseze intranetul firmei şi aşa mai departe, şi la capătul link-ului li se prezintă o pagină care seamănă cu pagina de autentificare a VPN-ului firmei, a intranetului firmei şi aşa mai departe. Întâmplător, aşa a fost compromis Twitter. Apoi sunt atacuri care sunt în masă şi victimelor li se trimit link-uri prin care li se spune să se autentifice la diverse servicii, gen Gmail, Facebook de ce nu, Twitter, Outlook, iarăşi circulă foarte mult, şi este posibil să vină şi de la persoane cunoscute, în cazul în care au calculatoarele infectate”, a explicat Alex Bălan, expert cybersecurity.

Acesta trage un semnal de alarmă să se acorde o atenție sporită link-urilor înainte de accesare:în momentul în care vedem o pagină de login Facebook să ne punem problema, măi, dar nu eram deja autentificat în Facebook? Serviciile în anul acesta, 2020, şi în continuare, vor încerca să ne pună cât mai rar în situaţia de a ne re-autentifica pe platformele lor”, a exemplificat Alex Bălan.