Cautare
, Forbes Staff

Energie |
|

Studiu E.ON și Kantar EMIND: Românii preferă să doarmă la temperaturi de peste 20°C

La nivel european există diferenţe de câteva grade Celsius, în plus sau în minus, când vine vorba de mercurul termometrelor din încăperile de dormit, arată un sondaj realizat de E.ON şi Kantar EMNID.    
 aboneaza-te
shutterstock_527854141

Potrivit studiului, românii îşi manifestă în cea mai mare măsură preferinţa pentru o cameră de dormit călduroasă, 94% dintre cei chestionaţi recunoscând că dorm cel mai bine la temperaturi de 20 °C sau peste. Şi în Ungaria sau Turcia un nivel ridicat al căldurii în dormitor este destul de apreciat, 82% dintre unguri şi 76% dintre turci preferând să doarmă la temperaturi de cel puţin 20 °C.

Cu toate acestea, o privire spre Vest dezvăluie cât de diferite sunt obiceiurile europenilor în această privinţă: deși această vară nu a permis întotdeauna să fie asigurată o temperatură ambientală optimă în locuințe, germanilor și francezilor le place ca încăperile lor de dormit să fie mult mai răcoroase. Un total de 66% dintre respondenţii din Franţa şi 65% dintre cei din Germania preferă să se odihnească în încăperi cu o temperatură mai mică de 20 °C.

Dormitoarele cu adevărat reci, cu temperaturi de 15 °C e sau mai puțin, se găsesc în Marea Britanie, unde aproape un sfert dintre respondenți, 22%, preferă o temperatură mai degrabă arctică decât una văratică. Și în Germania, 15% dintre germani mărturisesc că preferă să doarmă la temperaturi sub 15 °C. Prin comparație, doar 1 procent dintre români se simt confortabili cu o astfel de temperatură în dormitor, iar doar 6% din totalul celor care au răspuns ar alege să doarmă într-o încăpere cu o temperatură mai mică de 20 °C.

Locuitorii din România şi Turcia preferă cele mai ridicate temperaturi pentru dormitoarele lor, respectiv 22,3 °C, în timp ce britanicilor și germanilor le plac cele mai scăzute, respectiv 18 și 18,2 °C.

Rezultatele fac parte din studiul “Trăind în Europa, 2018”, în cadrul căruia E.ON și Kantar EMNID au chestionat circa 10.000 de oameni din Danemarca, Franţa, Germania, Italia, Marea Britanie, Republica Cehă, România, Suedia, Turcia și Ungaria.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii