FacebookTwitterLinkedIn

Peste 60% dintre şoferii români cred că iarna este cel mai periculos anotimp pentru maşina lor, în timp ce doar 28% consideră că traficul de iarnă este puţin mai periculos decât cel pe timp de ceaţă sau ploaie. În topul pericolelor de care se simt ameninţaţi şoferii în timpul iernii se află tamponările în trafic din cauza gheţii şi a zăpezii (81,6%), nesiguranţa locului de parcare (8%), defectarea maşinii din cauza frigului şi a îngheţului (6,7%), dar şi avarierea maşinii din cauza greutăţii zăpezii şi a ţurţurilor care cad de pe clădiri (2,6%).

Acestea sunt concluziile unui studiu recent, la care au participat peste 3.320 de respondenţi, comandat de Generali Romania cu ocazia lansării unei noi campanii promoţionale privind asigurarea CASCO.

Dintre respondenţii care au participat la studiu, 70% folosesc maşina în fiecare zi, în timp ce aproape 13% evită să circule cu autovehiculul iarna din cauza aglomeraţiei şi pericolelor. 10% dintre şoferi spun că în acest anotimp apelează la maşinădoar în weekend.

Şoferii consideră că, pe timp de iarnă, maşina lor are nevoie de achiziţii speciale, de aceea 80% trec pe lista de cumpărături anvelopele de iarnă, iar 15,5% îşi cumpără kit pentru a-şi putea deszăpezi maşina (racletă, nisip, lanţuri, lopată). Majoritatea respondenţilor cred că traficul pe timp de iarnă este mult mai periculos, însăcei mai mulţi dintre ei (peste 86%) consideră căo asigurare CASCO este la fel de folositoare în tot timpul anului. Doar 13% cred că aceasta este mai utilă pe timp de iarnă, deoarece în acest anotimp autovehiculele sunt expuse la mai multe pericole decât în alte anotimpuri.