Cautare
, Contributor

Macroeconomie |
|

Studiu CITR: Peste 50% din companiile de impact din România sunt în stare de dificultate

Un studiu realizat de CITR arată că peste 50% dintre companiile de impact în economia românească sunt în dificultate. Deși numărul dosarelor de insolvență a scăzut în ultimii trei ani, peste 50% din companiile care intră în insolvență au raportat o pierdere dublă și o creștere a gradului de îndatorare în 2015 față de 2014.
insolventa.jpg

Astfel, deși România se află pe penultimul loc în Europa de Est după numărul de companii active la 1.000 locuitori, ne situăm în continuare pe primul loc după numărul de insolvențe la 1.000 companii active.

TVR a fost exclusă din European Broadcasting Union și România nu va putea participa la Eurovision 2016

„Privind strict cantitativ, insolvențele au scăzut ca număr și există alocări de cash semnificative ale investitorilor pentru piața est-europeană. Însă economia românească este una a IMM-urilor, consolidată de puținele companii multinaționale ce susțin un număr mare de companii de talie mică și medie supraîndatorate. 50% din companiile de impact se află în continuare în stare de dificultate”, declară Andrei Cionca, președinte CITR Group și CEO CITR.

În România sunt 22 de companii la 1.000 de locuitori, iar din 1.000 de companii active 45,4 sunt în insolvență. Media Europei Centrale și de Sud-Est este de peste 70 de companii la 1.000 de locuitori și mai puțin de 15 insolvențe la 1.000 de companii active.

Propunerea legislativă privind intrarea în insolvență a TVR a primit aviz NEGATIV din partea CNA

Soldul creditelor acordate companiilor de către bănci se menține relativ constant în 2015 față de 2014, finanțarea bancară rămânând blocată. Investițiile străine se concentrează pe societăți sănătoase și pe portofolii de NPL și foarte puține sunt investiții strategice individuale. În 2015, rata de angajare totală a crescut, însă rata de creare de noi locuri de muncă a rămas relativ scăzută, de 2,2%.

CITR este parte a CITR Group, un grup de societăți specializat în identificarea de soluții personalizate pentru însănătoșirea companiilor.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii