Cautare
, Contributor

Industrie |
|

Studiu: Ce buget alocă turiștii români pentru o zi de vacanță

Peste 50% dintre turiștii români se documentează și își rezervă vacanța de vară online, arată cel mai recent studiu realizat de către platforma de rezervări hoteliere HotelGuru.ro.
Transilvania

Cei mai mulți dintre turiștii români preferă să călătorească vara, iar în topul destinațiilor preferate se află România, Grecia sau Turcia. Durata unei vacanțe în România nu diferă de cea a unei vacanțe în străinătate: între trei și șase nopți.

Contrar așteptărilor, vacanțele în Bulgaria au scăzut în popularitate, astfel că doar 3% dintre respondenți vor să meargă într-o vacanța de vară pe litoralul bulgăresc.

Aproximativ 60% dintre cei chestionați au spus că bugetul alocat pentru o zi de vacanță în țară este între 100 și 200 de lei de persoană, în timp ce 43% dintre respondenți cred că un buget dublu, cuprins între 200 și 400 de lei de persoană este suficient pentru o vacanță în străinătate.

În ceea ce privește mijlocul de tranport, pentru călătoriile în afara țării, avionul este alegerea a circa 46% dintre respondenți, în timp ce 38% spun că preferă să călătorească cu mașina personală. Doar 15% dintre cei chestionați vor să călătorească cu autocarul în vacanță.

Privind timpul acordat planificării unui sejur, media este între o lună și trei luni pentru 29% dintre respondenți, iar 21% dintre ei afirmă că își planuiesc concediul cu jumătate de an mai devreme.

Dintre cei care au participat la sondaj, circa 42% zic că merg în vacanță doar o dată pe an, în timp ce 13% dintre români afirmă că se duc într-un concediu de câte ori găsesc o ofertă specială.

Pentru jumătate dintre românii care au răspuns la chestionar, atât confortul, cât și interacțiunea cu oamenii și cultura locului sunt la fel de importante în alegerea unei destinații de vacanță. Arhitectura locurilor pe care le vizitează este un criteriu foarte important pentru peste 68% dintre respondenți în alegerea destinațiilor turistice.

Studiul a fost realizat pe un eșantion de 1930 de respondenți din țară, care au participat online la completarea chestionarului în perioada 29.07.2015 – 12.08.2015.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii