FacebookTwitterLinkedIn

Un nou studiu demonstrează că sistemul imunitar al persoanelor asimptomatice dezvoltă un răspuns mai slab comparativ cu cele care manifestă simptome după infectarea cu coronavirus.

Studiul lansatt într-o publicație de specialitate arată că oamenii de știință au analizat 37 de persoane asimptomatice și alte 37 cu simptome specifice din Wanzhou, China, informează Mediafax. În urma infectării cu noul virus, în cazul a 40% dintre persoanele asimptomatice, anticorpii anti-Covid dispar după aproximativ 2-3 luni. În cazul pacienților care dezvoltă simptome, pentru 12% dintre aceștia s-a dovedit că anticorpii dispar după același interval de timp.

Cu toate acestea, specialiștii încă mai caută informații care ar putea clarifica aspecte-cheie ale răspândirii virusului și felul în care acesta se comportă în organism o dată ce a fost contractat. De asemenea, aceștia se documentează cu privire la răspunsul sistemului imunitar atunci când o persoană este expusă la boală.

Anthony Fauci, director al Institutului Național pentru alergii și boli infecțioase din Statele Unite, a declarat că un vaccin anti-Covid s-ar putea să nu ofere imunitate pe termen lung, dacă infecția se manifestă ca în cazul celorlalte coronavirusuri.