Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Antreprenori |
|

Studiu: Bunul simţ bate impozitele

Antreprenorii consideră caracterul mai important decât scăderea impozitelor, conform unui studiu EY Romania.
intalnire_afaceri_business_meeting.jpg

Potrivit Barometrului antreprenoriatului românesc, realizat de EY România,nevoia unei baze morale este subiectul care a revenit în toate discuţiile organizate de EY România cu antreprenorii de la Cluj şi Timişoara. Scopul acestora a fost de a identifica măsurile cele mai importante care ar dezvolta mediul antreprenorial românesc.

Printre temele abordate în proiectul „Antreprenorii vorbesc” s-au numărat impozitarea, accesul la finanţare, cultura antreprenorială, educaţia antreprenorială şi sprijinul coordonat din partea asociaţiilor specializate în antreprenoriat.

Antreprenorii au subliniat nevoia bunului simţ care ar face ca afacerile să fie mult mai prospere în România. Nu impozitele mai scăzute, nu finanţarea din abundenţă sau orice alt sprijin oferit oamenilor de afaceri.

Astfel, moralitatea şi caracterul dovedesc “potenţial economic”, în ciuda faptului că, de multe ori, în imaginarul colectiv reversul este valabil. Atitudinea pozitivă faţă de muncă şi faţă de iniţiativa personală au fost subliniate ca o condiţie necesară care ar revoluţiona mediul de business românesc, fie că e vorba despre angajaţi, de partenerii de afaceri, de funcţionarul public la care plăteşti impozite sau de funcţionarul bancar care îţi analizează dosarul de credit.

„Să ne gândim cum ar creşte economia şi cât de mult am prospera dacă, de exemplu, de mâine, aşa-zişi oameni de afaceri nu s-ar gândi cum să facă business la negru, ci şi-ar plăti impozitele”, exemplifică Mihaela Matei, Special Projects Communication Officer şi Coordonatoarea proiectului Antreprenorii vorbesc: Barometrul antreprenoriatului românesc, EY România.

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii