Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Sănătate |
|

Studiu: Bolile transmise de pisici costă economia Australiei 6 miliarde de dolari anual

Un studiu publicat vineri arată că sute de persoane mor anual în Australia după ce au fost infectate cu boli asociate pisicilor, iar impactul asupra economiei australiene este de 6 miliarde de dolari pe an.  
 aboneaza-te
pisica la veterinar

Studiul, condus de Sarah Legge de la Universitatea Naţională Australiană şi Universitatea din Queensland, a constatat că bolile asociate pisicilor provoacă anual peste 500 de decese şi 11.000 de spitalizări în Australia, ceea ce costă economia Australiei 6 miliarde de dolari australieni (aproximativ 4.26 miliarde de dolari americani) pe an, informează Agerpres care citează agenţia Xinhua.

Potrivit lui Legge, costul pe care echipa sa l-a analizat include tratamentul medical, venitul pierdut şi alte cheltuieli provocate de bolile asociate pisicilor, animale care nu au fost prezente pe continentul australian până la sosirea acestor feline.

‘Toxoplasmoza, viermele rotund al pisicii şi boala zgârieturii de pisică au ajuns în Australia odată cu acestea, în 1788. Patogenii care provoacă aceste boli depind de pisici o parte din ciclul lor de viaţă, astfel încât fără pisici aceste afecţiuni nu ar fi aici”, a declarat Legge.

Pericolul bolilor transmise de pisici

Printre aceste boli, toxoplasmoza, care este cauzată de un parazit unicelular numit Toxoplasma gondii produce cele mai mari daune sănătăţii umane în Australia şi poate fi letală în cazul persoanelor imunocompromise şi fetuşilor, potrivit lui Legge.

”Fără acest parazit, circa 200 de decese şi 6.500 de spitalizări cauzate de accidente rutiere ar putea fi evitate în Australia în fiecare an”, a adăugat specialista.

Pentru a reduce rata de infectare a oamenilor cu boli transmise de pisici, cercetătorii sugerează ca stăpânii să îşi ţină în permanenţă animalele în casă şi să se spele pe mâini după ce au igienizat litierele sau au efectuat activităţi de grădinărit.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii