Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering automotive and transportation, as well as other industries. Have any news tip? Drop me an email at iulian.luca@forbes.ro

Bani și Investiţii |
|

Studiu BCE: Standardele de creditare se vor înăspri moderat în zona euro pe trimestrul trei din 2021

Creditorii din zona euro se aşteaptă la o creştere a cererii de împrumuturi din partea companiilor, în trimestrul trei din 2021, şi văd doar o înăsprire moderată a standardelor de creditare sau a criteriilor pentru aprobarea împrumuturilor, se arată într-un studiu realizat de Banca Centrală Europeană.
Frankfurt,,Germany,-,July,9:,Euro,Sign.,European,Central,Bank

Continuând evoluţia din 2020, standardele de creditare s-au înăsprit deja în trimestrul doi. Pe partea cererii, datele sugerează că firmele sunt mult mai dispuse acum să investească, se arată în studiul BCE, transmite Reuters.

„Pentru prima dată din trimestrul trei din 2019, necesităţile financiare ale companiilor pentru investiţii fixe au contribuit în mod pozitiv la cererea de împrumuturi, sugerând că firmele devin mai puţin reticente în a investi”, apreciază instituţia.

În cazul împrumuturilor ipotecare, standardele de creditare ar urma să se menţină în linii mari, conform BCE. În privinţa cererii, băncile se aşteaptă în continuare la sporirea cererii pentru împrumuturi, atât din partea firmelor, cât şi a gospodăriilor, se arată în studiul BCE.

BCE a promis că va menţine ultra scăzute costurile de împrumut şi a accelerat achiziţiile de active, pentru a nu fi afectaţi consumatorii şi oamenii de afaceri.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii