Cautare
, Contributor

Analize |
|

Studiu: Atacurile cibernetice lansate de state au înregistrat o creștere de 100% în ultimii trei ani

În ultimii trei ani, atacurile cibernetice lansate de state devin din ce în ce mai frecvente, mai variate și mai deschise.
Hacker,Virus,Malware,Attack,During,Coronavirus,Pandemic,Concept

Fapt ne aduce mai aproape ca oricând de momentul izbucnirii unui „conflict cibernetic major”. Sunt câteva dintre concluziile Nation States, Cyberconflict and the Web of Profit, sponsorizat de HP. 

Cercetarea – condusă de Dr. Mike McGuire, Senior Lecturer în Criminologie la Universitatea din Surrey evidențiază o creștere de 100% a incidentelor semnificative care implică state, între anii 2017-2020.

„Dacă privim activitatea unui stat din perspectiva acestui raport, escaladările din ultimul an nu mai reprezintă o surpriză; semnale sunt de ceva timp. Statele alocă timp și resurse semnificative pentru a avea un avantaj cibernetic strategic care să le susțină interesele naționale, capacitatea de a culege informații și puterea militară, prin spionaj, perturbări și furt”, a declarat Dr. Mike McGuire, Senior Lecturer în Criminologie la Universitatea din Surrey.

O analiză a peste 200 de incidente de securitate cibernetică, apărute din 2009 și asociate cu activitatea statală, relevă faptul că, acum, companiile sunt ținta cea mai obișnuită (35%). Urmează organizațiile din sectorul apărării cibernetice (25%), domeniul media și comunicare (14%), instituțiile guvernamentale și de reglementare (12%) și infrastructura critică (10%).

„64% dintre experți au declarat că în 2020 au constatat o escaladare a tesiunilor ”îngrijorătoare” sau ”foarte îngrijorătoare”. 75% dintre aceștia spun că pandemia COVID-19 a fost o ”oportunitate importantă” de exploatat pentru state”, arată datele studiului.

Atacurile care au vizat rețele de furnizori au crescut cu 78% în 2019, iar între 2017 și 2020 s-au înregistrat 27 de astfel de atacuri distincte, care au putut fi asociate cu actori statali.

„Into the Web of Profit” este un studiu academic lansat de Bromium în aprilie 2018. Nation States, Cyberconflict and the Web of Profit este al patrulea raport din seria Web of Profit. Concluziile acestui studiu au la bază analiza celor mai cunoscute atacuri cibernetice lansate de state până în februarie 2021, precum și o serie de interviuri cu experți renumiți din domeniu.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii