Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Educaţie |
|

Studiu: Angajații români cred că necinstea și manipularea adevărului aduc succesul la locul de muncă

Circa 83,66% dintre angajaţii români cu studii superioare şi vârsta cuprinsă între 20 şi 50 de ani împărtăşesc idei şi convingeri ce favorizează necinstea, manipularea adevărului şi realizarea de compromisuri arată studiul Result Development.

„Constatăm că avem de a face cu o viață socială care se bazează pe alte valori decât cinstea, corectitudinea, adevărul şi se traduce în plan concret, personal şi profesional, prin aceea că 8 sau 9 persoane pe care le întâlnim nu sunt demne de încredere, nu împărtăşesc în mod consecvent şi coerent valorile şi principiile legate de integritate şi onestitate”, mai arată studiul citat.

Dacă ar fi să privim partea plină a paharului, putem spune că doar 1 sau maxim 2 din 10 români se comportă şi acţionează consecvent în conformitate cu principiile legate de cinste, corectitudine, adevăr.

Vezi toate rezultatele studiului despre convingerile ce îi caracterizează pe angajații români

Principalele argumente ce susţin şi descriu această realitate socio-culturală românească mai degrabă cinică decât una morală derivă din-un set de convingeri relativ împărtăşite de majoritatea participanţilor la cercetare, afirmaţii cu care aceștia sunt de acord în diferite grade.

Doar aproximativ 16% dintre angajaţii români cu studii superioare participanţi la acest studiuacţionează constant şi consecvent în spiritul onestităţii şi integrităţii, ceea ce se poate traduce prin faptul că doar una, maxim două persoane din 10 împărtăşesc în mod consecvent valorile şi principiile morale, deci sunt de încredere.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii