Cautare
, Contributor

Bunuri de consum |
|

Studiu: 85% dintre companiile care oferă tichete cadou sunt din sectorul industrial și cel al serviciilor

Top_Sodexo.JPG
Centrele comerciale de tip mall, magazinele de electrocasnice și cele de îmbrăcăminte se situează pe primele trei locuri în topul canalelor de retail non-food în care sunt utilizate tichetele cadou, potrivit unei analize Sodexo.

Peste 85% dintre companiile care au acordat tichete cadou angajaţilor lor sau partenerilor de business pe parcursul ultimelor 12 luni activează în sectorul industrial și în servicii, reiese dintr-o analiză a compania Sodexo, jucător de top pe piaţa românească a tichetelor.

Analiza mai arată că cea mai mare cerere a venit din industria chimică și metalurgică (34%), servicii (24%) și industria producătoare de bunuri de consum (9%), iar aproximativ 63% din totalul companiilor care au acordat acest beneficiu extrasalarial au peste 250 de angajați.

„Am observat în rândul companiilor o tendință în creștere de la an la an în ceea ce privește motivarea angajaților cu tichete cadou. Comenzile de Paște pentru anul acesta au crescut cu 8% comparativ cu cele înregistrate în perioada similară din 2013”, spune Jean Istasse, CEO Sodexo România.

Companiile care oferă tichete Cadou Pass beneficiază de deductibilitatea contravalorii în limita plafonului de 2% din valoarea cheltuielilor cu salariile personalului. Totodată tichetele Cadou Pass beneficiază de facilități fiscale foarte importante, fiind scutite de taxele salariale, atât din perspectiva angajatorului, cât și a angajatului, în limitele prevăzute de legislația în vigoare, potrivit Sodexo.

Tichetele cadou cu ajutorul cărora companiile își recompensează angajații sunt așteptate de către aceștia și utilizate în timp foarte scurt. „Media de utilizare a tichetelor cadou este de 10 zile din momentul în care beneficiarii le primesc”, declară Jean Istasse, CEO Sodexo România. 

Pentru tichetele cadou oferite de companii propriilor angajați, în limita plafonului stabilit prin lege, nu se plătesc contribuții sociale individuale (C.A.S., contribuții, concedii și indemnizații, contribuția la Fondul de garantare pentru plata creanțelor salariale, fondul de sănătate, fondul de somaj, fondul de asigurare accidente). Tichetele cadou sunt supuse impozitului pe venit, în prezent, în cotă de 16%, plătit de angajat.

Plafonul prevăzut prin lege stabilește valoarea maximă a tichetelor cadou oferite de companii angajaților lor la 150 de lei per eveniment. Majoritatea companiilor care acordă tichete cadou aleg să ofere valoarea maximă  deductibilă.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii