Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Studiu: 80 la sută dintre persoanele infectate cu COVID-19 au încă simptome la două luni de la îmbolnăvire

O cercetare publicată în Journal of the American Medical Association (JAMA) și efectuată asupra pacienților declarați vindecați de coronavirus demonstrează că în patru din cinci cazuri aceștia încă prezentau unele simptome, chiar și la mai bine de două luni de la externare.
 aboneaza-te
shutterstock_1684283641

La o nouă evaluare, pacienții declarați vindecați au recunoscut că desi nu mai prezentau simptome agresive precum  febră aceștia se simțeau obosiți, ba mai mult, 43 la sută au specificat că au în continuare dificultăți în respirație, titrează revista Forbes, citată de Digi24.

Totodată, aproape o treime dintre foștii pacienți au acuzat dureri de articulații și 22 la sută dureri de torace.

Numai 13 la sută dintre pacienți au declarat că după două luni nu mai au niciun fel de probleme, în timp ce jumătate dintre subiecți au acuzat cel puțin trei sau chiar mai multe simptome de COVID-19.

Studiul a fost efectuat pe un număr de 143 de pacienți din Italia care fuseseră spitalizați din cauza noului coronavirus și au supraviețuit după ce au stat două săptămâni internați, timp în care au primit tratament. 28 dintre ei au avut nevoie de ventilație, fie mecanică, fie au fost intubați.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii