Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Studiu: 60% dintre români sunt de acord cu restricțiile dacă va veni al doilea val de coronavirus

Aproape 60% dintre români se declară de acord să treacă prin aceleaşi restricţii ca în starea de urgență sau dacă va veni al doilea val de coronavirus, arată datele unui studiu recent.  
 aboneaza-te
coronavirus

Potrivit studiului Novel Research, realizat la iniţiativa Provident Financial România, peste 46% dintre respondenţi cred că munca de acasă va fi principalul mod de desfăşurare a activităţii şi în următorul an, informează Agerpres.

De asemenea, o treime intenţionează să-şi ţină copiii acasă, comparativ cu aproape 21% care se poziţionează la polul opus din acest punct de vedere.

Totodată, 40% dintre respondenţi afirmă că veniturile curente sunt suficiente doar cât să le asigure un trai decent, fără să-şi cumpere lucruri mai scumpe, iar aproape un sfert au bani doar pentru lucrurile esenţiale. Doar 6% dintre români spun că veniturile actuale le permit un trai fără griji şi puţin peste 14% ţin o evidenţă scrisă a cheltuielilor.

În acelaşi timp, aproape 9% spun că banii nu le sunt suficienţi nici măcar pentru bunurile de strictă necesitate.

Aproape jumătate din totalul persoanelor chestionate sunt de părere că efectele pandemiei COVID-19 se vor resimţi major asupra vieţii lor chiar şi după ce va fi trecut cu totul. 

Studiul Novel Research a fost realizat pe un eşantion de 1.003 persoane, selectat aleatoriu din rândul populaţiei adulte din România (de peste 18 ani), folosind cote cu o marjă de eroare de +/- 3%.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii