Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Travel |
|

Studiu: 45% dintre români nu merg în vacanță pentru că nu se simt în siguranță 

Aproape jumătate dintre români aleg să nu meargă nicăieri în vacanță, fiind îngrijorați din cauza pandemiei.  
 aboneaza-te
vacanta anulata

Patru din zece români (44%) care aleg să nu meargă în vacanţă în 2020 spun că au luat această decizie pentru că nu se simt în siguranţă din cauza pandemiei, arată un studiu publicat, miercuri, de platforma de anunţuri online OLX, relatează Agerpres.

Astfel, 45% dintre respondenți renunță la concediu în acest an, 38% plănuiesc cel puțin o vacanță, iar 17% sunt indeciși.

Principalul motiv de anulare a vacanței este legat de pandemia de coronavirus, majoritatea celor chestionați spunând că nu se simt în siguranță, iar 32% invocând motive financiare. De asemenea, 20% se tem că pandemia ar putea cauza anularea planurilor şi că s-ar putea confrunta cu zboruri anulate sau graniţe închise.

Privitor la destinații, majoritate românilor preferă să meargă în ţară, la munte și la mare, iar cei care ies din țară aleg locuri în apropiere. De asemenea, cei mai mulți respondenți alocă un buget ce se încadrează între 1.000 şi 2.000 de lei.

Cele mai sigure mijloace de transport pe perioada vacanței sunt maşina personală şi rulota, iar la polul opus au clasat autocarul, trenul şi avionul.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii