Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Afaceri |
|

Studiu: 35% din români nu și-au planificat vacanța

Ce vor face românii în vacanță? 35% nu și-au făcut încă planuri pentru zilele libere, 50% aleg România în contextul Covid-19, iar restul de 15% vor merge în străinătate, arată o cercetare realizată de Hospitality Culture Institute, publicată marți, informează Agerpres.  
 aboneaza-te
vacanta shutterstock_769031299

Studiul, realizat în parteneriat cu firma de cercetare de piaţă Exact Business Solutions, evidenţiază faptul că 52% dintre persoanele care preferă să călătorească de obicei în ţară au educaţie ridicată, iar 48% au educaţie medie.

Dintre cei care aleg o vacanță în România, 63% preferă city-break-urile, din care 33% de două ori pe an, iar 30% o dată la fiecare 2 – 3 luni. Printre destinaţiile autohtone cele mai populare se află: Braşov, Constanţa sau Cluj-Napoca.

De asemenea, 53% dintre românii care călătoresc mai des în ţară decât în străinătate înregistrează mai puţin de 4.000 de lei venituri medii/gospodărie. În acelaşi timp, o treime (33%) dintre aceştia sunt angajaţi, 29% sunt experţi/specializaţi în anumite domenii, iar în aceeaşi pondere nu lucrează în prezent, adică sunt în şomaj sau în concediu post-natal, mai arată studiul.

În ceea ce priveşte bugetul alocat pentru concediu, 40% dintre turiştii români alocă într-o destinaţie locală între 501 şi 1.000 lei/persoană pentru un city break, iar 34% mai puţin de 500 de lei/persoană pentru acelaşi tip de vacanţă.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii