Cautare
, Contributor

Sunt redactor Forbes Romania, coordonator al proiectului Forbes 50 cele mai influente femei din România, scriu despre cariere, educație și servicii medicale.

Bunuri de consum |
|

Studiu: 33% dintre români se așteaptă să cheltuiască de Sarbători cel puțin dublu față de o perioadă obişnuită

Peste 66% dintre participanții la sondajul Provident Financial România  nu vor pleca în vacanță în acest an.
Infografic - Buget de Craciun

Coșul de cumpărături va presupune, potrivit sondajului realizat pentru site-ul www.SigurantaFinanciara.ro, un buget similar cu cel al oricărei alte săptămâni din an pentru 44% dintre respondenți, dar 33% se așteaptă să cheltuiască cel puțin dublu față de coșul săptămânal obișnuit. 64% dintre respondenții la sondajul Provident au spus că planifică din timp cheltuielile de sărbători , incercând să se încadreze în buget.

Pentru cadourile de sărbători, 36%  au spus că vor aloca aproximativ o treime din veniturile lunare ale familiei. În același timp, 37% dintre ei vor cheltui sub 10% din veniturile lunare, deoarece au economisit și au planificat din timp bugetul pentru a acoperi aceste cheltuieli. 15% dintre respondenți susțin că vor aloca un buget de cel puțin jumătate din veniturile lunare ale familiei pentru cadourile de sărbători, iar 12% au spus că se vor împrumuta pentru a-și echilibra bugetul de sărbători. 

Peste 66% dintre participanții la sondaj nu vor pleca în vacanță în acest an și vor petrece sărbătorile în familie, în timp ce un sfert dintre respondenți spun că au planificat din timp vacanța de iarnă, au economisit și au căutat oferte speciale și reduceri pentru biletele de avion și cazare.

Chestionarul a fost completat pe platforma de educatie financiară  www.sigurantafinanciara.ro de 640 de respondenți din toată țara în perioada 12 noiembrie – 15 decembrie 2014. Siguranță Financiară este un centru online de resurse de educație financiară și antreprenorială, lansat în octombrie 2013 cu susținerea companiei de credite de consum Provident Financial România. Platforma a avut peste 40.000 de vizitatori unici pe parcursul acestui an, 30% dintre ei revenind cu regularitate pe site.

Instituția financiară nebancară furnizoare de credite la domiciliu Provident Financial România  face parte din grupul britanic International Personal Finance (IPF), care are 2,6 milioane de clienţi în șapte ţări din Europa Centrală şi de Est, precum şi în Mexic.  Provident are peste 850 de angajați în România.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii