Cautare
, Contributor

Tech |
|

Studenții din IT au la dispoziție programe de instruire în noile tehnologii 

Patru universități din România vor participa într-un amplu program de instruire în noi tehnologii precum Cloud, Advanced Analytics, Machine Learning sau Artificial Intelligence.  
hybrid cloud

Inițiativa aparține companiei SAS care își propune să instruiască 5.000 de specialiști în data science până în 2025 pentru a accelera transformarea digitală a țării și a crea o forță de muncă competitivă, se arată într-un comunicat.

Primele universități care vor participa în acest proiect sunt Facultatea de Matematică și Informatică din cadrul Universității Babeș-Bolyai, Facultatea de Cibernetică din cadrul Academiei de Studii Economice din București și Universitatea Româno – Americană, iar programul este realizat în parteneriat cu asociația 360.org. 

„Lansăm ‘Programul de Consultanță în Transformare Digitală’ pentru a face pasul către nivelul următor, respectiv sprijinirea atât a companiilor, cât și a societății românești”, a declarat Ștefan Baciu, Country Leader SAS România. 

SAS este interesată să colaboreze cu cât mai multe universități din România și să creeze Centre de Excelență în Advanced Analytics și Inteligență Artificială alături de instituții publice sau companii private. 

„Întrucât Cluj-Napoca este recunoscut ca principalul hub românesc de inovare tehnologică, universitatea noastră trebuie să se mențină în top și să ofere programe competitive, specializate în tehnologii de ultimă generație. În acest sens, parteneriatul nostru academic cu SAS a venit ca un pas firesc. Oferim un program unic de masterat –Data Science for Industry and Society – în cadrul Facultății de Matematică și Informatică, care va conferi abilitățile necesare pieței de astăzi și de mâine”, a menționat Anca Andreica, Prof. Dr. Decan la Facultatea de Matematică și Informatică, din cadrul Universității Babes-Bolyai.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii