Cautare
, Redactor Forbes România

Industrie |
|

Studenții de la Universitatea Politehnica din București vor dezvolta produse high-tech împreună cu studenți din Israel, în cadrul programului „România-Israel Partnership Accelerator”

În ultimii ani, pentru Israel, România nu s-a remarcat doar ca destinație turistică, ci a început să fie văzută ca un adevărat ecosistem în ceea ce privește posibilitatea de înființare de noi start-up-uri.
shutterstock_1182599980

Astfel, studenții de la Universitatea Politehnica din București, împreună cu studenții de la Universitatea Technion din Tel Aviv, vor colabora, timp de 10 săptămâni pentru a dezvolta produse high-tech, sub îndrumarea unor mentori de top, antreprenori și specialiști în domeniu. România-Israel Partnership Accelerator este o inițiativă susținută de Ambasada Israelului în România, sub îndurmarea ambasadorul statului Israel la București, David Saranga.

„Este ceea ce noi numim diplomaţie economică. Scopul nu este ca o parte să vândă alteia, scopul este să creăm parteneriate. Asta facem aici, creăm parteneriate. De ce România? În primul rând, datorită relaţiilor noastre bilaterale bune. În al doilea rând, datorită potenţialului ce există aici în domeniul creşterii economice, al inovării, al sistemelor high tech, iar al treilea motiv este capitalul uman”, a declarat David Saranga, ambasadorul Israelului în România.

După o săptămână de training intensiv, studenții se vor alătura programului de mentorat din cadrul Innovation Labs, accelerarator în care tinerii din România au ocazia să facă primii pași în antreprenoriatul tehnologic, fondat de Răzvan Rughiniș, prodecan al Facultății de Automatică și Calculatoare și Andrei Pitiș.

„Dimensiunea aceasta internațională (n.red. a Innovation Labs) a fost adăugată cu prilejul întâlnirii pe care am avut-o cu un trimis al Ministerului Economiei din Israel care căuta un mod prin care să aducă acest program în România.

Proiectul este, cumva o extensie a Innovation Labs (…) prin care tinerii sunt ajutați să își formeze o identitate antreprenorială și să le ofere sesiune de mentorat pe teme de inovare. Pentru tineri e o oportunitate foarte mare pentru că își pot expune ideea, o pot supune criticilor ”, explică Andrei Pitiș, cofondator Innovation Labs.

Daniel Rosner, managerul de proiect spune că proiectele vor fi prezentate în cadrul unei Gale- Demo Day care va avea loc pe 20 mai 2019, la Teatrul Național București și în care vor rămâne să își prezinte proiectele primele 16 echipe alese de către juriu, din cele 150 de echipe formate inițial. Evenimentul va fi, totodată și un prilej prin care investitorii din industrie vor avea ocazia să pună ochii pe viitoarele talente.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii