Cautare
, Contributor

Lifestyle |
|

Strike a Pose: cum se construiește un business care are ca obiect… răsfățul

_DSF3373
Uită de cele 15 minute de celebritate despre care vorbea Andy Warhol. Ailin Ibraim a creat un brand care te transformă preț de o zi întreagă în vedetă... în propria ta viață.

Pentru vedete, există revistele glossy. Pentru femeile normale care își doresc un pictorial profesionist exact ca-n reviste și o experiență completă de star, există „Strike a Pose“. Totul a pornit de la o serie de servicii personalizate de fotografie artistică, combinate cu styling, sfaturi de frumusețe și „detox“ al garderobei, concepute de către Ailin Ibraim pentru femeile de carieră care, în ciuda succesului profesional, simt că au rămas puțin în urmă din punct de vedere al imaginii.

„Există multe femei care se uită în reviste și admiră pictorialele cu vedete, gândindu-se că ele n-ar putea avea niciodată așa ceva“, explică Ailin, care a lucrat până în urmă cu trei ani în presa scrisă, ca beauty editor și ulterior ca redactor-șef al unei reviste glossy.

_DSF3194Constatând că articolele cu cel mai mare impact la public erau cele de „Before & After“, având ca protagoniste cititoare ale revistei, Alin a decis să-și pornească proiectul ca pe o „zi de răsfăț“ în care o femeie obișnuită să poată beneficia de acele avantaje de care se bucură în general doar vedetele: o echipă de stiliști care să-i aleagă o garderobă potrivită, un make-up artist care să-i pună în valoare trăsăturile feței și un fotograf aflat la dispoziție de dimineață până seara. Totul completat de macarons, ceai aromat și sfaturi „ca între fete“ despre frumusețe, îngrijire corporală și imagine.

Din 2011 încoace, prin studioul foto al lui Ailin au trecut avocați, femei de afaceri, notari publici, medici și o multitudine de alte femei puternice, cu cariere de succes, dar și oameni simpli, fără mari posibilități materiale, care strânseseră luni la rând bani pentru a-și permite acest răsfăț (pachetele încep de la 300 de euro). Toți aveau, însă, un lucru în comun: simțeau nevoia să-și schimbe radical imaginea și să se privească pe sine dintr-un alt unghi.

„De multe ori metamorfozele sunt extraordinare“, explică Ailin, arătându-mi pe ecranul telefonului o serie de fotografii parcă desprinse din ultimul număr al revistei „Vogue“. Protagonista, ușor confundabilă cu un fotomodel profesionist, lucra de fapt într-o bancă și primise experiența de o zi drept cadou de la un coleg. „Deși era o femeie absolut superbă și extrem de expresivă, ea nu conștientiza acest lucru și nu se considera o frumusețe“, își amintește Ailin. „De aceea, fotografiile au fost o revelație și pentru noi, și pentru ea“.

Pentru că de multe ori avea nevoie de anumite piese vestimentare pe care nu le găsea în magazine și nici în atelierele designerilor, Ailin a început să-și imagineze singură câteva rochii, bluze și fuste special pentru shooting-uri, pornind de la conformația fiecărei cliente în parte. Și, după ce tot mai multe protagoniste ale ședințelor foto cereau să cumpere, la final, hainele create de ea, Ailin a decis să lanseze anul trecut și o primă selecție de 15 piese vestimentare, tot sub numele „Strike a Pose“. Numitorul comun: multifuncționalitatea. O fustă poate fi purtată în trei feluri, ca variantă maxi, mini sau cu bretele, rochiile au mâneci detașabile pentru a putea fi accesorizate și pentru zi și pentru seară și fiecare piesă este personalizată în funcție de tipul de siluetă al celei care urmează să o poarte.

„Din experiența mea de ani de zile ca stilist, am înțeles care sunt acele piese care lipsesc mereu din dulapul unei femei“, explică Ailin. „Orice garderobă are câțiva stâlpi de bază, pe care se construiește totul, și exact asta încercăm noi să oferim“. Din 2011 încoace, „Strike a Pose“ a cristalizat o comunitate de cliente fidele, multe dintre ele formându-și obiceiul de a reveni anual pentru un shooting care să le amintească, peste ani, de fiecare etapă a vieții lor. „Pe multe dintre ele le-am văzut în evoluție și suntem mândre că am putut să le influențăm în bine imaginea“, zâmbește ea. „În tumultul vieții de zi cu zi, fiecare dintre noi merită din când în când un răsfăț numai al ei“.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii