FacebookTwitterLinkedIn

Adrian Purcarea a absolvit Academia de Studii Economice din Bucureşti şi deţine un MBA în Marketing în cadrul Programului MBA Româno-Canadian. Experienţa sa profesională include arii de activitate precum: cercetări de marketing, consultanţă, software şi servicii pentru companii locale şi multinaşionale.

Din anul 2006 a ocupat funcţia de Country Manager pentru Freescale, o fostă divizie Motorola, coordonând o echipă formată din 300 de angajaţi. De asemenea, Adrian Purcaărea este profesor asociat în cadrul Programului MBA Româno-Canadian, unde predă un curs de management şi strategie.

Care au fost primele proiecte pe care le-ati realizat in noua functie?

Am avut placerea sa particip la crearea noului departament de Medicina Materno-Fetala in Spitalul Medicover. Rolul departamentului  este de a monitoriza si evalua sanatatea fatului precum si de a  identifica posibile afectiuni (anomalii cromozomiale / genetice, malformatii congenitale, situatiile de suferinta fetala din diverse cauze – materne, placentare etc.), dar si a le trata.

Utilizand echipamente si tehnologii de ultima generatie, echipa coordonata de Dr. Catalin Haiduc, Sef Sectie Departament Obstetrica-Ginecologie, medic primar si Dr. Lorena Turculet, medic primar obstetrica-ginecologie, supraspecialist medicina materno-fetala, isi vor folosi intreaga experienta medicala pentru a consilia si ingriji gravidele pe toata perioada sarcinii astfel incat, in momentul nasterii, mama si bebelusul sa fie pe cele mai bune maini. In luna septembrie am inaugurat cea mai noua clinica Medicover din Bucuresti – in complexul West Gate din Militari. â

Ne-am extins astfel in zona de vest a capitalei, o noua etapa din strategia de dezvoltare Medicover, ce pune in prim plan calitatea si accesibilitatea serviciilor medicale. Clinica deserveste clientii corporate si clientii individuali din zona West Gate, avand la dispozitie – pentru inceput – cabinete de Medicina Generala, Medicina Muncii, Medicina de Familie si o sala de proceduri medicale.

Care sunt motivele pentru care ati schimbat industria IT cu domeniul medical?

Am considerat o oportunitate interesanta sa schimb domeniul dupa 14 ani de IT din care peste 7 ani am condus echipa Freescale, fosta divizie Motorola. Obiec­­ti­ve­­le me­le sunt, ca in ori­­ce com­pa­nie, creste­rea ci­frei de afa­ceri, a cotei de pia­­­ta si a pro­fitabi­li­tatii. Exista asemanari intre cele doua domenii, prima fiind supraspecializarea angajatilor. 

Am gasit la Medicover o echipa medicala dedicata, cu experienta atat in sistemul de stat cat si in cel privat. Medicover a fost primul furnizor privat de servicii medicale din Romania si a ramas dupa 16 ani singurul cu experienta la nivel european, fiind prezent in 10 tari: Polonia, Romania, Germania, Ucraina, Belarus, Turcia, Republica Moldova, Bulgaria, Serbia si Georgia.

Aici s-au setat standardele in privat, s-au definit cerintele unui act medical de calitate, conform unor protocoale internationale si am implementat un Sistem de Management Integrat, prin intermediul caruia oferim clientilor Medicover garantia ca serviciile noastre sunt sigure din punct de vedere al calitatii, al respectarii normelor de sanatate si securitate in munca si al asigurarii protectiei mediului inconjurator.

Care este perceptia dumneavoastra despre acest domeniu dupa numirea in conducerea Medicover?

Cand am intrat in lumea medicala, am descoperit o fata noua a medicinei din Romania, necunoscuta mie pana acum. Este vorba de pasiunea si de pregatirea medicilor nostri si faptul ca se dedica acestei meserii, care implica multe sacrificii.

Avem medici foarte bine pregatiti care au ales sa ramana in Romania si sa lucreze in privat unde au acces la dotari de ultima generatie si posibilitatea de a avansa in cariera. La Medicover oferim medicilor un sistem bine pus la punct – conform standardelor europene – totul pentru siguranta si recuperarea rapida a pacientilor.

Dotarile sunt intr-adevar impresionante, de exemplu, Departamentul de Imagistica Medicala din Spitalul Medicover, unde se pot realiza proceduri si investigatii complexe. Synevo, parte din Grupul Medicover, este de asemenea un punct de referinta pentru analizele de laborator, avand la dispozitie cel mai mare laborator central din Europa Centrala si de Sud. Suntem onorati sa colaboram cu ei pe partea de laborator, intrucat analizele de laborator Medicover sunt realizate la Synevo, in conditii de maxima siguranta.