FacebookTwitterLinkedIn

Știu, paietele pot fi un clișeu, însă de ce să nu ne bucurăm de tot glamourul în care ne învăluie indiscutabil și să nu le interpretăm în felul propriu? De la acest gând, am pornit o căutare amănunțită de oameni cu viziuni care să empatizeze cu a mea, de branduri care să propună lookuri pe sufletul meu.

În acest parcurs, m-am lovit de un nou set de gânduri… Cum să fac să introduc aceste repere stilistice excentrice în garderoba zilnică și, mai important, cum să fac să le integrez în programul de muncă încărcat pe care îl am zi de zi? Răspunsurile la aceste întrebări le-am aflat îndată ce am descoperit un brand genial, lansat foarte recent, V:PM Atelier (a se citi ca atunci când citim ceasul – 5 PM).

V:PM Atelier m-a cucerit în primul și în primul rând cu felul în care integrează aceste elemente complexe în ținute accesibile chiar și celor mai rezervați dintre noi. Apoi designul propriu-zis al pieselor este, în sfârșit, ceva în care m-am regăsit. Da, „banalele“ paiete pot fi transpuse în piese vestimentare inedite, cu personalitate și integrabile în ținute de zi cu zi. Preferatele mele sunt rochiile și fustele realizate din paiete în culori contrastante, alternate, disponibile în colecția lor de debut.

Captivată de acest concept nou apărut, am dorit să mă familarizez pe cât posibil cu el. Astfel am aflat că brandul a luat naștere din pasiunea fondatorilor pentru arta contemporană, pentru fotografie și pentru universul feminin, interese ce s-au tradus în designul vestimentar. Dar izvorul inspirației creatorilor nu se limitează doar la aceste surse.  Arta plastică, arta dramatică și arta modernă le modelează viziunea creativă, transpunând-o în vestimentație sofisticată, actuală, încărcată de feminitate. Mai mult decât atât, V:PM excelează la capitolul detalii și calitate, întrucât colecțiile lor sunt produse în atelierul propriu, sub atenta supraveghere și îndrumare a directorilor de creație.

Aceste atribute au cucerit deja un număr de celebriăți cu stil, printre care Inna, Catrinel Menghia, Andreea Berecleanu sau Alina Eremia, dar și nume respectate din industria modei locală sau chiar din rândul femeilor de business.

De fapt, aceasta este misiunea brandului: să răspundă la nevoia de strălucire a oricărei femei, să o răsfețe dincolo de normele și canoanele impuse de societate și să o celebreze indiferent de ocazie și indiferent de oră. Chiar și prin nume, brandul ne îndeamnă să strălucim în fiecare zi, mai ales după 5 PM (ora la care se lasă seara și accentele metalice captează luminile și atenția tuturor).

Ca planuri de viitor, brandul își propune să se alinieze cu sezoanele universale ale modei, astfel că anual vor prezenta două colecții: cea pentru primăvară-vară și cea pentru toamnă-iarnă.  Un alt aspect pe care V:PM și-l propune în viitor este acela de a lansa o colecție BRIDAL, care să fie în coerență, desigur, cu viziunea globală a brandului de a oferi ceva diferit femeilor. În acest sens, echipa de creație a brandului va oferi o reinterpretare a rochiei de mireasă clasice, propunând o variantă care păstrează feminitatea caracteristică designului de bridalwear, în timp ce introduce accente puternic contemporane.

Fascinant, nu? Dacă am reușit să vă transmit entuziasmul dobândit în urma descoperirii acestui nou brand, vă invit să aprofundați o selecție de imagini din campania de promovare a primei colecții, prezentate în aceste pagini. Pentru detalii suplimentare sau, de ce nu, pentru a vă organiza garderoba pentru sezonul petrecerilor de iarnă, vă recomand să accesați platforma digitală a brandului, www.vpmatelier.com.