FacebookTwitterLinkedIn

Europa Royale, cotat la 4 stele, a avut în primul trimestru al acestui an o cifră de afaceri de 390.000 de euro şi un grad de ocupare de 51%, oaspeţii săi fiind în proporţie de 90%  străini.  „Lunile ianuarie şi februarie au fost mai slabe, însă în martie rata de ocupare a crescut şi a echilibrat rezultatele perioadei”, susţine Giedre Straksaite, Deputy Manager Europa Royale. În luna ianuarie hotelul şi-a atins targetul, februarie a fost sub limita stabilită, însă martie a adus încasări peste aşteptări.  Europa Royale Bucharest, primul hotel dintre cele 9 ale grupului Europa Group Hotels deschis în altă zonă decât în Ţările Baltice,estimează o creştere pe următorul trimestru. Pentru 2013, reprezentanţii hotelului preconizează o cifră de afaceri de 1,9 milioane de euro şi un grad mediu de ocupare de 61%.  Hotelul are 92 de camere, dintre care 12 superioare, şi două săli de conferinţă.

Rembrandt Hotel (3 stele superior), un alt hotel din Centrul Vechi, a înregistrat o medie de 80% ocupare în primul trimestru din 2013 şi o cifră de afaceri de 100.000 euro pentru aceeaşi perioadă, conform datelor oferite de Toni Tătar, Marketing&Sales Manager. Pe perioada verii, hotelul, care are 16 camere, aşteaptă un număr crescut de turişti individuali din SUA şi Canada (mai puţini pe segmentul business), datorită recomandărilor externe de pe site-uri precum Lonely Planet, Frommer’s sau TripAdvisor. Gradul de ocupare preconizat este de minim de 85%, iar încasările lunare medii sunt estimate la 35.000 de euro.  Rembrandt Hotel aparţine antreprenorului olandez Jerry Van Shaik.

Hotelurile din Centrul Vechi încearcă să atragă fie prin gastronomie rafinată (restaurantul Mica Elveţie, chef  Jakob Hausmann, în cazul Europa Royale), fie prin alte servicii conexe, cum ar fi un magazin de suveniruri cu produse tradiţionale sau servicii de city tours şi tururi private în Transilvania, în cazul Rembrandt Hotel. Preţurile camerelor la aceste hoteluri încep de la 70 de euro.