FacebookTwitterLinkedIn

Stocurile din Asia s-au străduit să prelungească astăzi creșterile acestei săptămâni în timp ce valorile aurului și obligațiunilor s-au consolidat. În acest timp, un raport de presă trata cu scepticism, oferind puține speranțe, pentru descoperirea unui vaccin pentru Covid-19. Ca urmare, au reapărut preocupările cu privire la intemperiile din recuperarea mondială după pandemie, potrivit Reuters.

Indicele mai larg al MSCI pentru acțiunile Asia-Pacific, în afara Japoniei, a rămas constant. Dolarul australian, deja destul de sensibil la risc, a scăzut peste noapte după ce s-a menținut la înălțime timp de două luni, iar nevoia de siguranță a determinat randamentele Trezoreriei SUA să scadă sub 0.7%, conform Reuters.

Toate acestea apar ca urmare a unui raport de la site-ul de știri medicale STAT. Acest raport  exprimă îndoieli cu privire la obținerea unor rezultate îmbucurătoare, după începerea testării vaccinului împotriva Covid-19 dezvoltat de Moderna Inc. Raportul indică faptul că rezultatele testărilor, care au împins în sus stocurile globale în această săptămână, nu ofereau suficiente detalii.

Stocurile din China au fost mai scăzute la începutul zilei, pe când Hang Seng din Hong Kong a scăzut cu 0,1%.