Cautare
, Contributor

Industrie |
|

Stihl: programul ,,Rabla pentru motounelte” a scos anul trecut de pe piaţă 10.000 de utilaje vechi

Stihl România, subsidiara producătorului german de motoutilaje agricole, a scos anul trecut de pe piaţă 10.000 de utilaje vechi prin programul ,,Rabla pentru motounelte”, pe care îl gestionează de patru ani.
 aboneaza-te
stihl motoferastrau

De la lansarea programului, compania a înlocuit circa 25.000 de motoferăstrae şi motocoase vechi. Acesta este similar programului Rabla pentru maşini, însă are doar susţinere privată.

Pentru utilajele vechi sau stricate, indiferent de marcă, clientul primeşte la achiziţionarea unuia nou care se află în program o reducere între 197 şi 750 de lei.

,,Până acum am derulat programul doar pe motoferăstraie şi motocoase, iar de anul acesta am introdus o categorie nouă de produse, spălătoarele cu apă sub presiune, aşteptându-ne să avem cel puţin aceleaşi rezultate ca anul trecut”, a declarat Ioan Mezei, directorul general Stihl România.

Totuşi, reprezentantul Stihl România recunoaşte că, spre deosebire de industria auto, unde producătorilor le este mai greu să vândă automobile din serii mai vechi, clienţii fiind mult mai interesaţi de noile modele lansate pe piaţă, în industria motouneltelor clienţii sunt mai ataşaţi de produsul achiziţionat iniţial şi acceptă mai greu schimbările.

De la începutul anului prin programul ,,Rabla pentru motounelte” au fost înlocuite circa 2.000 de utilaje cu aparate noi ce vin cu un consum mai mic şi cu un nivel de poluare cu până la 40% mai redus, în comparaţie cu modelele vechi.

Directorul Stihl România a mai declarat că un alt program care ar putea aduce creşteri companiei şi în piaţă ar fi cel de tip ,,Prima motounealtă”, dar acest program ar fi posibilă doar în cazul în care ar exista un finanţator.

Reţeaua Stihl activează în piaţa din România prin intermediul a peste 200 de dealeri, iar cifra de afaceri a subsidiarei a fost anul trecut de circa 24 milioane de euro, potrivit estimărilor companiei.

Stihl este o afacere de familie, fondată în 1926 de către Andreas Stihl. Este prezentă în 160 de ţări, iar anul trecut afacerile grupului au fost de 2,81 milioane euro, în creştere cu 1,4% faţă de 2012. Subsidiara din România a fost înfiinţată în 1997 şi este deţinută în totalitate de grupul german şi importă, în prezent, motounelte sub brandurile Stihl şi Viking.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii