Cautare
, Contributor

Sănătate |
|

ȘTIAȚI CĂ… fiecare caz nou de coronavirus poate produce într-o lună alte 244 de cazuri?

La început era o știre, apoi un motiv stângaci de glumă, acum însă noul tip de coronavirus este inamicul invizibil care ne privește pe toți laolaltă - copii, tineri, adulți, bătrâni. Să stăm în casă, ne îndeamnă tot mai insistent autoritățile. Și chiar dacă pare greu să ne mutăm viețile agitate de dinainte de Covid-19 între patru pereți, trebuie să o facem. Pe lângă spălat pe mâini, dezinfectat suprafețe, tușit în pliul cotului, izolarea socială este o măsură OBLIGATORIE pentru combaterea răspândiririi virusului.
 aboneaza-te
shutterstock_1663756195

De ce să stăm în casă?

Un simplu calcul efectuat de matematicianul epidemiolog Adam Kucharski, de la Școala de Sănătate Publică și Boli Tropicale din Londra, arată că fiecare caz nou de coronavirus ar putea produce într-o lună alte 244 de cazuri, potrivit Ministerului Sănătății. Asta pentru că virusul se răspândeşte exponenţial: o persoană cu coronavirus infectează alte 2,5 persoane, care la rândul lor infectează alte 2,5 şi aşa mai departe…

IMPORTANT! Dacă am înjumătăți frecvența contactelor, atunci fiecare caz nou cu coronavirus va infecta 1,25 oameni, în loc de 2,5. Asta înseamnă că ne putem aștepta să vedem într-o lună numai alte 4 cazuri noi. Deci, iată ce diferență uriașă: 4 cazuri în loc de 244!

În acest context, vă îndemnăm să rămâneți în acasă pe cât posibil, să vă anulăți călătoriile, iar în spațiile publice să păstrați 3 pași între voi și ceilalți.

#totulvafibine

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii