FacebookTwitterLinkedIn

Cum ne putem asigura că, după ce spălam hainele, îndepărtăm și microorganismele? Hai că-ți spunem noi care sunt cele mai eficiente modalități:

  1. Spală rufele separat pe categorii

Anumite articole textile au un număr mult mai mare de germeni în țesătură decât altele. Ne referim la cele care intră în contact direct cu pielea noastră – lenjeria de pat, lenjeria intimă, ciorapii. Astfel, pentru a preveni răspândirea microorganismelor de pe acestea pe celelalte articole de îmbrăcăminte pe care le purtăm, este indicat să le spălam separat.

  1. Foloseşte un igienizant pentru haine

Sigur ai văzut astfel de produse în supermarket și poate că le-ai considerat un moft. Nimic mai neadevărat. Avantajul unui igienizant / dezinfectant este că reduce riscul de contractare infecții/virusuri și că elimina mirosurile neplăcute cauzate de bacterii. Trebuie să ai, însă, grijă la câteva aspecte. E important să alegi un produs care nu conține leșie precum igienizantul aditiv textil Gerpostar Plus de la Asevi care poate fi utilizat atât pe haine albe, cât și pe cele colorate, fară să păteze, să decoloreze sau să dăuneze țesăturii. În plus, e eficient și în apă rece – un aspect foarte util în cazul hainelor care au contraindicație de spălare sub 40ºC.

  1. Igienizează interiorul mașinii de spălat

Dacă pe haine rămân bacterii, închipuie-ți ce rămâne în mașina de spălat… Ca atare, și aceasta are nevoie de o atenție specială din partea ta. Una dintre soluții este ca, măcar o dată pe lună, să faci un ciclu de spălare la mașină fară rufe în interiorul cuvei. Pornește mașina de spălat la 90ºC și astfel te poți asigura că și interiorul acesteia este igienizat.

Sugestie suplimentară: după fiecare spălare, lasă ușa de la mașina de spălat deschisă câteva ore. Dacă o vei închide imediat, va rămâne umezeală și va deveni un mediu propice pentru înmulțirea microbilor.

Dacă un procent așa mare de bacterii rămâne pe textilele pe care, totuși, le spălam frecvent, ce se întâmplă cu cele care nu sunt atât de norocoase, precum canapelele, covoarele sau perdele? Astfel de piese de mobilier sau decorațiuni de mărime mare sunt greu de curățat, păstrează mirosuri neplăcute sau de tutun. Să nu mai zicem de bacterii!

Vestea bună este că gama produselor de curățenie este una vastă în zilele noastre și dintr-un singur puf putem dezinfecta atât țesăturile, cât și aerul din locuință. Igienizantul pentru ambient şi ţesături Gerpostar Plus este ideal pentru toate acestea, fiindcă dezinfectează, elimină mirosurile, bacteriile și virusurile și lasă un parfum curat și persistent.

Cum se utilizează? Foarte simplu! Se pulverizează direct pe țesătură de la aproximativ 30 cm distanţă, iar apoi se lasă să se usuce. Să nu-ți faci griji, nu pătează! Și nu este nevoie de spălare sau clătire ulterioară.

Acum ai înțeles că microorganismele ramase pe haine, pe mobilier sau oriunde în casa noastră ne pot îmbolnăvi, fară doar și poate. Așa că acordă atenția cuvenita igienizării corespunzătoare (ai văzut că nu e greu!) și reţine morala: Nu tot ce pare curat și este!