Cautare
, Contributor

Yachting |
|

Steven Spielberg își vinde iahtul

Pentru 160 de milioane de dolari, regizorul Steven Spielberg este dispus să se despartă de iahtul său, Seven Seas, pe care îl deține de mai bine de zece ani.
StevenSpielberg_SevenSeas11

Construit în Olanda, de șantierele navale Oceanco, iahtul Seven Seas are o lungime de 85 de metri și poate găzdui până la 20 de persoane în șapte cabine. Ambarcațiunea cu patru punți accesibile cu liftul este deservită de un echipaj de 28 de persoane și, la viteza de crozieră de 19,5 noduri (aproximativ 40 km/h), are o autonomie de 5.200 de mile, suficient ca să traverseze Atlanticul.


Printre facilitățile existente la bord se numără o piscină, două SPA-uri, sală de fitness, cinematograf și un sistem de securitate care oferă protecție inclusiv împotriva piraților. Nava este dotată cu tehnologie smart home – sistemele audio-video, lumina și climatizarea pot fi controlate cu un iPad.

Pentru deplasările la mal pot fi folosite două bărci cu motor – una sport (deschisă), cu lungime de nouă metri, și una acoperită, de 10 metri. Garajul iahtului mai adăpostește trei ski-jet-uri și echipament pentru scufundare, inclusiv patru jeturi subacvatice Seabob.

Pe o suprafață de aproape 250 de metri pătrați, la pupa, este amenajată o terasă din lemn de tec, cu bar și spațiu de servit masa pentru 22 de persoane.Situat pe una dintre punțile superioare, apartamentul gazdelor are o baie de dimensiunile unei garsoniere, dressing cu dulapuri încorporate și multiple zone de ședere.

Cabinele oaspeților au băi și terase proprii. Cea mai spațioasă dintre ele are dimensiunile unui mic apartament, cu living și două băi.

În vârstă de 74 de ani și deținător al celor mai importante premii din industria filmului, printre care trei Oscaruri, Steven Spielberg este una dintre cele mai influente personalități din istoria cinematografiei. Cu o avere personală estimată de Forbes la 3,7 miliarde de dolari, Spielberg este producătorul cu cel mai mare succes financiar, filmele sale având încasări de aproape opt miliarde de dolari.

Steven Spielberg este căsătorit din 1991 cu actrița Kate Capshaw, pe care a cunoscut-o în timpul castingului pentru Indiana Jones and the Temple of Doom. Rezistând de 30 de ani, căsnicia lui Spielberg este, pentru standardele Hollywood-ului, la fel de legendară ca și cariera sa. Familia Spielberg are șapte copii (dintre care doi adoptați) și se pare că acesta este motivul pentru care iahtul scos la vânzare se numește Seven Seas.

Potrivit anumitor surse, regizorul  și-a comandat un iaht nou, de 250 de milioane de dolari, și cere 160 de milioane pe cel vechi. Până își va găsi un nou proprietar, Seven Seas este disponibil pentru închiriere, contra sumei de 1,1 milioane de dolari pe lună.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii