Cautare
, Staff

Bani și Investiţii |
|

Stericycle a investit 1 milion de euro în cel mai mare echipament de sterilizare a deşeurilor medicale

Stericycle, una dintre cele mai importante companii de gestionare a deşeurilor medicale din ţară, a inaugurat astăzi un echipament unic de sterilizare a deşeurilor medicale periculoase, în valoare de 1 million de euro, aflat la punctul de lucru din Jilava.
Challenger-Stericycle Romania

Fabrica este acum dotată cu un echipament de sterilizare modern, aflat în conformitate atât cu legislaţia din România, cât şi din Europa.

Noua instalaţie de tratare termică prin aer cald, marca Challenger deţine cea mai mare capacitate de procesare din ţară (2 tone/oră).

„Noul echipament Challenger duce mai departe  avantajele acestei tehnologii, prezentând o serie de avantaje faţă de echipamentul deja existent, cum ar fi: un tocător ultraperformant (poate toca inclusiv instrumente medicale ), încărcare şi descărcare continue şi automatizare complete”, a declarat Cosmin Manaila, Director Reglementări Stericycle România.

Ca procedură de a trata deşeurile medicale, există două modalităţi: incinerarea şi sterilizarea, după cum explică reprezentanţii Stericycle. Aceasta din urmă presupune înlăturarea potenţialului microbiologic (eliminarea bacteriilor şi viruşilor) din deşeuri, tratate la o temperatură joasă.

Valoarea totală a investiţiilor planificate de Stericycle România, pentru anul 2017 se va ridica la 1.5 milioane de euro, destinaţia celorlalte investiţii fiind: măsuri de protecţia mediului (menţinerea echipamentelor de procesare şi monitorizare la un nivel care să asigure un impact minim asupra mediului şi plantarea de copaci pe perimetrul punctului de lucru de la Chiajna), înnoirea parcului auto şi infrastructură.

România generează anual 267 de milioane de tone de deşeuri, dintre care 0.67 de milioane sunt încadrate la categoria de deşeuri periculoase ce le include pe cele farmaceutice, medicale, veterinare, industriale şi chimice.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii