Cautare
, Contributor

Uncategorized |
|

Stephen Hawking va opta pentru sinuciderea asistată medical dacă va deveni o povară

Astrofizicianul Stephen Hawking a declarat că va opta pentru sinuciderea asistată medical în cazul în care nu va mai avea ce contribuții să aducă lumii, devenind, astfel, o povară, informează The Telegraph.
shutterstock_281947238

Hawking, care suferă de scleroză laterală amiotrofică, a explicat că „să păstrezi pe cineva în viață împotriva voinței sale este cea mai mare mârșăvie”.

Să fiu al naibii dacă mor până nu descopăr mai multe despre univers, a mai spus Hawking.

Într-un interviu recent cu Dara O’Briain, pentru BBC, cercetătorul de renume mondial a dezvăluit că a avut crize de singurătate fiindcă s-a întâmplat ca oamenilor să le fie teamă să îi vorbească sau să îi permită să răspundă.

Despre moartea asistată a mai vorbit și în 2013, când a pus problema: „nu lăsăm animalele să sufere, de ce să îi lăsăm pe oameni?”.

Atunci a susținut că dreptul la sinucidere asistată trebuie să aparțină pacientului, iar decizia să nu fie rezultatul celorlalți.

„Sunt de părere că cei care au o boală în stadiul terminal și au dureri foarte mari trebuie să aibă dreptul de a alege dacă își pun capăt vieții sau nu, iar cei care nu îi ajută ar trebui dați în judecată”, spunea cercetătorul la acea vreme.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii