FacebookTwitterLinkedIn

Președintele Bugatti, germanul Stephan Winkelmann, va ocupa, de la 1 decembrie, și poziția de președinte și CEO al Automobili Lamborghini S.p.A. Actualul șef de la Lamborghini,  Stefano Domenicali, a decis să se retragă, urmând ca de la începutul anului viitor să devină noul CEO al Formula 1.

Pentru Winkelmann, noua poziție nu este, de fapt, deloc nouă – el a mai fost președinte și CEO la Lamborghini din 2005 până în 2016, o perioadă extrem de fastă în care veniturile din vânzări ale producătorului italian de supercaruri s-au triplat după lansarea modelelor Aventador, Huracán, dar mai ales a SUV-ului Urus.
La Bugatti, Winkelmann a supervizat câteva proiecte spectaculoase în ultimii trei ani – Divo, La Voiture Noire, Centodieci, Chiron Pur Sport, Shiron Super Sport 300+ și Bolide.

Născut în Berlin în 1964, Stephan Winkelmann a studiat științele politice la Roma și Munchen. A fost timp de doi ani președintele comitetului director al Fiat Austria, Elveția și Germania și tot doi ani a condus Audi Sport GmbH. De la 1 ianuarie 2018 a fost numit președinte și CEO al Bugatti.