Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering automotive and transportation, as well as other industries. Have any news tip? Drop me an email at iulian.luca@forbes.ro

Auto |
|

Stellantis va produce în Rusia vehiculele comerciale ușoare Fiat Scudo și le va exporta pe alte piețe

Stellantis deţine o participaţie de 70% la o fabrică auto din oraşul rusesc Kaluga, restul de 30% fiind deţinut de grupul nipon Mitsubishi. Producţia modelului Fiat Scudo în Rusia va demara la finalul lui 2022, compania urmând să transforme uzina din Kaluga într-un hub de export care va furniza motoare şi maşini Europei, Americii Latine şi Africii de Nord.
Stellantis

Separat, şeful Stellantis, Carlos Tavares, a avertizat că deficitul global de semiconductori va reduce producţia de vehicule şi în 2022. Tavares a declarat că nu vede suficiente indicii că firmele asiatice cresc producţia de semiconductori pentru producătorii auto din Europa şi America de Nord, transmite Reuters.

Lipsa cipurilor i-a forţat pe alţi producători auto să oprească temporar producţia, ceea ce a afectat cererea şi preţurile. Conform datelor Kelley Blue Book, costul mediu al unui vehicul nou în SUA a atins în iunie nivelul record de 42.000 de dolari.

Din cauza deficitului, Stellantis va prefera să producă pe cont propriu componente cheie în loc să se bazeze pe furnizori, a declarat Tavares. Acesta a adăugat că în acest moment Stellantis negociază semnarea unui acord pentru a achiziţiona litiu, necesar la producerea bateriilor pentru maşinile electrice.

Luna aceasta, Stellantis a anunţat că va investi peste 30 de miliarde de euro până în 2025 pentru electrificarea întregii sale game de vehicule. Această strategie va fi sprijinită de cinci fabrici de baterii pentru vehiculele electrice amplasate în Europa şi America de Nord, în ideea de a putea concura cu Tesla, liderul de pe piaţa vehiculele electrice, şi alţi mari producători auto mondiali.

Stellantis a fost înfiinţat anul acesta în urma unei fuziuni de 52 miliarde de dolari între compania italo-americană Fiat Chrysler şi grupul francez PSA.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii