FacebookTwitterLinkedIn

Anunțul a fost făcut de directorul pentru Italia al grupului, Santo Ficili, citat de Reuters.

Stellantis este al patrulea producător de automobile din lume, creat la începutul acestui an prin fuziunea dintre Fiat Chrysler şi PSA din Franţa. Directorul general Carlos Tavares a depus eforturi pentru o convergenţă a celor 14 mărci ale grupului combinat, pentru a îndeplini obiectivul unor sinergii de peste 5 miliarde de euro ( 5,8 miliarde de dolari) pe an.

Drept urmare, Stellantis va investi peste 30 de miliarde de euro până în 2025 în electrificarea gamei sale de vehicule, iar ca parte a acestui plan, grupul a anunţat că va înfiinţa patru noi platforme.

”Cele patru platforme sunt proiectate cu un nivel ridicat de flexibilitate şi partajare a pieselor, pentru a crea economii de scară. În acest fel, fiecare platformă va putea susţine (producţia de) până la 2 milioane de unităţi în fiecare an”, a declarat Santo Ficili, director de ţară Stellantis pentru Italia.

Stellantis vizează ca peste 70% din vânzările sale în Europa să fie de vehicule cu emisii scăzute până în 2030. De asemenea, grupul urmăreşte ca prețul total al deţinerii unui vehicul electric să fie egal cu cel al unui model pe benzină până în 2026.