Cautare
, Contributor

Lifestyle |
|

Stella McCartney lansează pantofi complet reciclabili

O celebră promotoare a mișcării ecologiste și unul dintre pionierii vestimentației realizate integral din materiale reciclabile, designerul Stella McCartney trece la nivelul următor în această direcție, lansând, sub propriul nume, o pereche de pantofi complet reciclabili, denumită „Loop Sneakers”.
stella3

Este vorba despre încălțăminte sport, realizată în întregime din materiale sustenabile, iar conceperea acestora a presupus 18 luni de cercetare și dezvoltare de noi tehnologii.

Producerea unei singure perechi de pantofi sport are drept consecință eliminarea a 13 kg (!) de dioxid de carbon în aer, efect ce dăunează colosal mediului înconjurător. Tehnologia ce stă la baza fabricării acestor pantofi este inspirată din tehnica Lego, astfel că talpa se detașează de pantoful propriu-zis, cele două componente fiind unite printr-un sistem de prindere reciclabil și nu prin lipici.

Ața cu care sunt cusuți este, de asemenea, realizată din materiale sustenabile, iar cantitatea mică de lipici folosită este produsă dintr-un compozit pe bază de apă, biodegradabil și animal-friendly.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii