Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Afaceri |
|

Stella Kyriakides, comisarul european al Sănătății: „Redeschiderea şcolilor nu a fost asociată cu o înmulţire semnificativă a infecţiilor de coronavirus”

Redeschiderea şcolilor nu ar trebui să declanşeze o înmulţire semnificativă a cazurilor de coronavirus, a declarat comisarul european al Sănătăţii, Stella Kyriakides, într-un interviu apărut sâmbătă, informează Agerpres, potrivit DPA.
Stella Kyriakides

„Studii realizate în mai multe state din UE au arătat că transmiterea de la copil la copil în şcoli este rară şi că redeschiderea şcolilor nu a fost asociată cu o înmulţire semnificativă a infecţiilor”, a spus ea pentru cotidianul italian „La Stampa”, notează Agerpres.

„Dovezi actuale sugerează că dacă sunt implementate măsuri adecvate de igienă, iar elevii sunt distanţaţi sau împărţiţi în grupuri, este puţin probabil ca şcolile să fie o sursă mai mare de infecţii decât alte locuri. Iar asta este ceea ce sperăm”, a adăugat Stella Kyriakides.

Comisarul european a mai declarat că primul vaccin împotriva virusului ar putea fi disponibil la sfârşitul acestui an sau la începutul lui 2021. Totuşi, ea a precizat că este „riscant” să se facă o predicţie exactă.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii