FacebookTwitterLinkedIn

Stefano Albarosa a declarat într-o nouă ediție a emisiunii reINVENTAREA României că pentru a observa aceste noi oportunități, este necesar ca fiecare antreprenor să fie deschis și flexibil unor noi soluții: „cea mai importantă lecție rămâne cea a adaptabilității la schimbare. Sunt optimist pentru că sunt de părere că orice schimbare, chiar dacă pare dificilă, aduce cu sine, noi oportunități”, a punctat CEO-ul Cefin Trucks, care și-a exprimat optimismul și în ceea ce privește starea sectorului medical din perioada următoare, datorită progreselor realizate la nivel global cu privire la scoaterea pe piață a unui vaccin împotriva Covid-19.

În plus, oficialul Cefin Trucks a caracterizat această criză sanitară ca fiind un accelerator al procesului de digitalizare, în special în relațiile de business: „nu cred că ne vom mai întoarce la normalul de dinaintea declanșării pandemiei, mai ales după ce s-a descoperit eficiența proceselor digitale în comparație cu cele realizate fizic în toate aceste luni”.

Potrivit lui Stefano Albarosa, multe sectoare ale economiei vor avea parte de o profundă schimbare.

O altă lecție pe care, CEO-ul Cefin Trucks a recunoscut că a învățat-o din această perioadă dificilă, a fost aceea de a înțelege cu adevărat ce este mai important, atât pe plan personal, cât și pe cel profesional.

„Sunt sigur că în această perioadă, noi, toți antreprenorii ne-am recentrat atenția spre esența produsului și a valorii adăugate. Spre exemplu, în compania noastră, noi am decis să redirecționăm peste jumătate din bugetul nostru de marketing spre investițiile care ne ajută să-i înțelegem mai bine pe clienții noștri: sisteme informatice, aplicații, CRM-uri. Și am ajuns la concluzia că a fost o decizie foarte bună, pentru că este o investiție mult mai eficientă decât aceea dacă realizam 2-3 evenimente majore, așa cum eram obișnuiți să o facem. Este adevărat că nu mai suntem atât de vizibili în spațiul public, dar cu siguranță, suntem mult mai aproape de clienții noștri”, a explicat Stefano Albarosa.

Referitor la prognozele cu privire la evoluția pieței logistice pentru următoarea perioadă, CEO-ul Cefin Trucks este de părere că segmentul care va înregistra o dezvoltare explozivă este cel al logisticii de detaliu. Mai mult, acesta consider că această pandemie a reprezentat pentru România o oportunitate în ceea ce privește dezvoltarea unei infrastructuri, care trebuia să fie realizată în urmă cu 20 de ani.

„Locuiesc de mult timp în România, sunt căsătorit cu o româncă, dar dacă ar trebui să spun care este bila neagră a României de astăzi, aș recunoaște negreșit că este vorba despre lipsa infrastructurii, mai bine spus, lipsa unei infrastructuri pentru o țară care are ambiție de a se dezvolta economic”, a conchis Stefano Albarosa.